Plněné řízky se sýrovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatý vepřový steak plněný pórkem s aromatem slaniny, doplněné bohatou sýrovou omáčkou se stane jistě vaším oblíbeným jídlem. Jako přílohu můžete zvolit jakkoliv…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatý vepřový steak plněný pórkem s aromatem slaniny, doplněné bohatou sýrovou omáčkou se stane jistě vaším oblíbeným jídlem. Jako přílohu můžete zvolit jakkoliv…
Kotletky upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa.Připravíme marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme…
Kotletky upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa.Připravíme marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme…
Do mixéru dáme mléko, vejce, olej, mouku, sůl a ušleháme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout.Rozšleháme v hrnečku vejce , kterým budeme potírat jednu stranu…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…
Způsob jak spotřebovat starší chléb, pokud si ho nechcete jen obalit ve vajíčku. Smažený falešný řízek je vylepšený salámem a sýrem, který můžeme zvolit i pikantní. Se…
Tahini je pasta z rozmixovaných sezamových semínek, používaná především v kuchyních Blízkého i Středního Východu. Tato blízká příbuzná oříškových másel má však mnohem…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Očištěné porce ryby osolíme, poprášíme moukou a opečeme na oleji.Když je ryba měkká vyjmeme ji, olej slijeme a na pánev dáme drobně nakrájenou slaninu a necháme ji…
Rybí filé pomeleme, smícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky, přidáme sůl, pepř a vejce.Řádně propracujeme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance…
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Vše…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Nejen pro naprosté začátečníky je tato rychlá banánová buchta. Nenáročná je příprava těsta, kdy všechny suroviny společně smícháte v hladké těsto. V oblíbené formě jej…
Vepřové maso je vhodné k různorodým tepelným úpravám. V tomto receptu nejprve plátky krkovice zprudka orestujeme a poté je dusíme s cibulí a houbami doměkka. Na závěr…
Multifunkční hrnec je úžasný pomocnik. Pokud ho dobře osedláte, začnete využívat tlakové programy, nebudete ho již nikdy uklízet z linky. I obyčejné šunkafleky v něm lze…
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou
Kuchyně je srdcem domova. Vařte tady, ale také si dopřejte pěkné chvíle
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník