Bagetové soudky
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé špalíčky z bagety, plněné chutnou směsí z ryby, hub a cibulky, jsou dozlatova zapečené, šťavnaté uvnitř a voňavé po kmínu. Originální předkrm nebo pohoštění,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé špalíčky z bagety, plněné chutnou směsí z ryby, hub a cibulky, jsou dozlatova zapečené, šťavnaté uvnitř a voňavé po kmínu. Originální předkrm nebo pohoštění,…
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku…
Zapékané těstoviny na různé způsoby jsou zkrátka sázka na jistotu. Chuťově výrazné lišky i sýr Grana Padano, k tomu jemná brokolice a smetana vytvářejí syté, ale přitom…
Kombinace bramborových noků, uzeného masa a jemně pikantní rukoly vás překvapí. Lehký pokrm, vonící po lesních houbách, se hodí nejen jako rychlá letní večeře. Na talíři…
Velké žampiony plněné špenátovou směsí jsou skvělým tipem na lehký oběd, večeři nebo elegantní předkrm. Šťavnaté houby, jemný špenát a sýr tvoří lahodnou kombinaci,…
Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku…
Chcete upéct vlastnoručně vyrobený dort na dětskou oslavu? Začněte třeba s tímto receptem. Jednoduchý korpus doplňuje čokoládová ganache a oblíbená marmeláda. Dort pak…
Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku…
Spojení špaget, opečených hub, kvalitní šunky a rozpečeného sýra vytváří syté a voňavé jídlo, které uspokojí celou rodinu. Tahle zapečená klasika je ideální, když máte…
Hrachulenka, neboli hrachová polévka, je syté a prosté jídlo, které má v české kuchyni své pevné místo. Tahle verze ze žlutého půleného hrachu a restovaných hub je nejen…
Nahraďte rýži kroupami a maso uzeným tempehem – vznikne vydatné a chuťově bohaté jídlo, které potěší nejen vegany. Kroupové „rizoto“ spojuje poctivost tradiční kuchyně s…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Palačinky lze plnit i na slano. Důkazem je tento výborný recept na houbové palačinky se strouhaným sýrem. Chuť hub se doplňuje s čerstvým tymiánem. Palačinky podávejte s…
Tahle veganská verze vyniká výraznou houbovou chutí, jemnou strukturou a jednoduchou přípravou. Stačí pár surovin a několik minut, a na světě je lahodná pomazánka, která…
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži.…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Kombinace lesních hub, vajec, pórku a dobře vyzrálé nivy je skutečným koncertem chutí. Pár surovin a přesto skvělé a lahodné jídlo, které je si můžete vychutnat samotné…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Šťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla,…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Chutný, sytý a levný oběd či večeře. Nudličky z vepřové krkovice jsou šťavnaté a voní houbami, kmínem, česnekem a paprikou. Skvěle se hodí snad ke všem přílohám, takže…
Je třeba rychle připravit něco dobrého k obědu? Zkuste to pro jednou bez masa. Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku stihnete usmažit dřív, než se uvaří brambory, a ještě…
Krakonošův bramborákový nákyp je poctivá horská dobrota, která voní po česneku, slanině a houbách. Kombinuje křupavý bramborák s jemným nákypem a vytváří syté jídlo…
Tato polévka z václavek je chutná a voňavá verze tradiční dršťkové. Místo drštěk jsou použity václavky obecné. V kombinaci s česnekem, majoránkou a mletou paprikou…