Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenLívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Dušená vepřová játra na cibulce voní česnekem a kmínem. Přidejte podušené houby a nasekanou petrželovou nať a získáte levný a chutný oběd či večeři. K játrům se nejlépe…
Klobouky z bedel, smažené v lahodném pivním těstíčku, si vás rozhodně získají. Jsou šťavnaté, křupavé a chutnají skvěle jen tak s krajícem čerstvého chleba nebo vařeným…
Je třeba rychle připravit něco dobrého k obědu? Zkuste to pro jednou bez masa. Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku stihnete usmažit dřív, než se uvaří brambory, a ještě…
Krakonošův bramborákový nákyp je poctivá horská dobrota, která voní po česneku, slanině a houbách. Kombinuje křupavý bramborák s jemným nákypem a vytváří syté jídlo…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Bramboráky s houbami jsou snadná a chutná obměna klasiky. Křupavé těsto ukrývá voňavou houbovou náplň, která dodá každému soustu šťavnatost a výraznou chuť. Stačí na…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Špenátové karbanátky s houbami přinášejí příjemnou bezmasou změnu do všedního jídelníčku. Jemná chuť špenátu se krásně doplňuje s aromatickými houbami a sýrem. Podávejte…
Jednoduché placičky z podušených hub, cibule, slaniny a namočeného pečiva mají výraznou chuť a příjemnou strukturu. Směs se spojí vejci, ochutí kořením a zvolna opeče na…
Milujete vnitřnosti? Pochutnejte si na kuřecích žaludcích se zemitou a kořeněnou chutí podzimních václavek. Houby, které jsou jako stvořené pro chutnou omáčku.…
Šťavnaté kuřecí maso, jemně orestované houby a sladký pórek tvoří dokonalou kombinaci pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Jednoduchý recept, který zvládnete za pár…
Rychlé jídlo z kuřecích prsou a čerstvých bedel, které připravíte bez složitého vyvařování. Maso se krátce naloží, houby opečou dozlatova a vše se spojí na jedné pánvi.…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
V jednoduchosti je krása - nejinak je tomu v receptu na pečené cuketové hranolky. Doplněné dipem z bílého jogurtu, česneku a kopru se stanou vítaným letním obědem či…
Voňavý koláč plný šťavnatých švestek, křupavé drobenky a jemného těsta připraveného s olejem místo másla. Jednoduchý recept, který zvládnete raz dva a který chutná…
Houbové řízky jsou skutečná delikatesa a často předčí i řízky z masa. Na přípravu houbových řízků se nejlépe hodí pevné a statné hříbky, které stačí nakrájet na tlustší…
Špenátová polévka nemusí být nudná. Na její základ použijte uzený vývar, přidejte nudle, houby a povařte. Získáte výbornou polévku s úplně novým chuťovým rozměrem, která…
Rychlé jídlo z kuřecích kousků, zeleniny a sušených hub připravíme na jedné pánvi. Maso marinujeme v koření a solamylu, zeleninu orestujeme, přidáme houby a podlijeme…
Křehká vepřová panenka, podušená s čerstvými houbami a barevnou zeleninou, vytváří spojení chutí, které potěší i náročné strávníky. Elegantní jídlo, které se hodí pro…
Lívanečky jsou vždy skvělým nápadem na snídani. Jejich těsto můžeme ozvláštnit třeba kukuřičnou moukou. A co k nim? Třeba přeliv z kořeněných švestek, které voní po rumu…
Lívanečky jsou vždy skvělým nápadem na snídani. Jejich těsto můžeme ozvláštnit třeba kukuřičnou moukou. A co k nim? Třeba přeliv z kořeněných švestek, které voní po rumu…
Šťavnaté švestky, jemné těsto a křupavé ořechy navrch tvoří skvělou kombinaci chutí i vůní. Tento jednoduchý koláč provoní celý domov a potěší při každé příležitosti.
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků. Kombinace borůvek, rebarbory a křupavé drobenky na jemném těstě je tak v této buchtě velice osvěžující a…