Nadívané žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenVelké žampiony plněné špenátovou směsí jsou skvělým tipem na lehký oběd, večeři nebo elegantní předkrm. Šťavnaté houby, jemný špenát a sýr tvoří lahodnou kombinaci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velké žampiony plněné špenátovou směsí jsou skvělým tipem na lehký oběd, večeři nebo elegantní předkrm. Šťavnaté houby, jemný špenát a sýr tvoří lahodnou kombinaci,…
Kombinace bramborových noků, uzeného masa a jemně pikantní rukoly vás překvapí. Lehký pokrm, vonící po lesních houbách, se hodí nejen jako rychlá letní večeře. Na talíři…
Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku…
Houbové lívance jsou originálním a chutným způsobem, jak využít čerstvé houby. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo originální předkrm. Stačí pár základních surovin a…
Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku…
Netradiční těstovinové jídlo najdeme v tomto receptu. K oblíbenému druhu uvařených těstovin tak stačí připravit směs hříbků. Ty dokonale doplní aroma česneku, chuť…
Milujete obalované, smažené houby? Vyzkoušejte místo trojobalu připravit sýrové těstíčko. Křupavé, vláčné a nadýchané těstíčko s kmínem, solamylem a petrželkou perfektně…
Nahraďte rýži kroupami a maso uzeným tempehem – vznikne vydatné a chuťově bohaté jídlo, které potěší nejen vegany. Kroupové „rizoto“ spojuje poctivost tradiční kuchyně s…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Palačinky lze plnit i na slano. Důkazem je tento výborný recept na houbové palačinky se strouhaným sýrem. Chuť hub se doplňuje s čerstvým tymiánem. Palačinky podávejte s…
Netradiční, ale překvapivě harmonická kombinace – jemně nakyslá houbová omáčka z aromatických lišek se smetanou a octem je podávaná s vláčným svítkem. Jídlo, které…
Tento vegetariánský pokrm spojuje masitost muchomůrek růžovek s jemně kořeněnou chutí lišek do voňavého, sytého guláše, který voní lesem a domovem. Ideální jídlo na…
Tahle veganská verze vyniká výraznou houbovou chutí, jemnou strukturou a jednoduchou přípravou. Stačí pár surovin a několik minut, a na světě je lahodná pomazánka, která…
Hladký krém z kapusty, doplněný restovanými liškami a křupavou slaninou. Polévka má bohatou chuť a jemnou texturu, voní po aromatických liškách a máslové jíšce.…
Vyzkoušejte slezinkový guláš s hlívou ústřičnou – pokrm s výraznou chutí, který potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. Hlíva ústřičná dodá guláši jemnost a lesní…
Focaccia je nadýchaný italský chléb z těsta podobného tomu na pizzu. Liší se hlavně dobou kynutí, která je velmi dlouhá. Před pečením se na jejím povrchu vytvoří důlky,…
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži.…
Klobouky z bedel, smažené v lahodném pivním těstíčku, si vás rozhodně získají. Jsou šťavnaté, křupavé a chutnají skvěle jen tak s krajícem čerstvého chleba nebo vařeným…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Špenátové karbanátky s houbami přinášejí příjemnou bezmasou změnu do všedního jídelníčku. Jemná chuť špenátu se krásně doplňuje s aromatickými houbami a sýrem. Podávejte…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Dušená vepřová játra na cibulce voní česnekem a kmínem. Přidejte podušené houby a nasekanou petrželovou nať a získáte levný a chutný oběd či večeři. K játrům se nejlépe…
Je třeba rychle připravit něco dobrého k obědu? Zkuste to pro jednou bez masa. Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku stihnete usmažit dřív, než se uvaří brambory, a ještě…