Toastový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenMáslem vymažeme kulatou formu, nejlépe silikonovou (kovovou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, aby neprotékala). Plátky toastového chleba namažeme máslem (ideálně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslem vymažeme kulatou formu, nejlépe silikonovou (kovovou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, aby neprotékala). Plátky toastového chleba namažeme máslem (ideálně…
Pokud máte rádi krémové polévky, rozhodně si nenechte ujít tento krém. Jemnou květákovou polévku ochucenou bylinkami připravíte snadno. Její lahodnou chuť doplňují…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Mnohdy je potřeba některé suroviny skrytě zakomponovat do nejrůznějších pokrmů. V těchto karbanátcích je skryté jemné rybí maso, které doplňuje výživná quinoa. Chuť…
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
Suflé je tradiční francouzská specialita, oblíbená díky nadýchanosti, kterou ji dodává sníh z bílků. Suflé můžeme připravit i ve slané verzi, kdy jako základ použijeme…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Kuře omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme vně i uvnitř. Na kostičky nakrájené pečivo restujeme na másle. Osmažené pečivo dáme do větší mísy, zalijeme rozšlehanými…
Pečení zelenině dodá výraznější a kouřovou chuť, která poté dobře vynikne v krémové polévce. Zeleninu stačí po upečení jednoduše dochutit voňavým libečkem, muškátovým…
Hebká a krémová dýňová polévka je jedním z oblíbených podzimních jídel. Aby chuť dýně opravdu vynikla, pečeme ji nejprve spolu s česnekem v troubě. Hotovou polévku…
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Ve větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Snadná a rychlá krémová polévka z mrkve a brambor je díky své nasládlé chuti oblíbená hlavně u dětí. Je úplně bez mouky, zahuštěná pouze mixovanou zeleninou a zjemněná…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar,…
Tento zeleninový pokrm zachutná jistě i těm, kdo zeleninu příliš v lásce nemají. Lahodný květák v sýrovo-smetanové omáčce zapečeme do zlatova. Povrch je díky strouhance…
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí.Přidáme sůl a pepř…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…
Dáme si vařit vodu na těstoviny a zatím si nakrájíme žampiony na plátky.V hrnci rozpustíme 25 g másla se lžící oleje a přidáme žampiony, prolisovaný česnek, tymián a…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na olivovém oleji ji orestujeme. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Při sníženém stupni…