Zelné krokety se sýrovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.Osolíme a opepříme.Na pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán,…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a…
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle s pěstí rozdrceným česnekem. Poté přidáme nakrájenou, očištěnou dýni na kostky a necháme nějakou dobu osmahnout.…
Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také bohatá na vitamíny a minerály, což z ní činí skvělou volbu pro celou rodinu. Tento jednoduchý, ale výživný recept je…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme. Pekáč vymažeme…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme.Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián.K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka,…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Přebytky cukety ze zahrádky můžeme zpracovat v tomto chutném pokrmu. Šťavnatou směs cukety a mletého masa podusíme a dobře ochutíme a poté ji zapečeme zalitou…
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i…
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku…
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…