Olivy alla Ascolana - smažené olivy s masovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar,…
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí.Přidáme sůl a pepř…
Dáme si vařit vodu na těstoviny a zatím si nakrájíme žampiony na plátky.V hrnci rozpustíme 25 g másla se lžící oleje a přidáme žampiony, prolisovaný česnek, tymián a…
Tento zeleninový pokrm zachutná jistě i těm, kdo zeleninu příliš v lásce nemají. Lahodný květák v sýrovo-smetanové omáčce zapečeme do zlatova. Povrch je díky strouhance…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na olivovém oleji ji orestujeme. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Při sníženém stupni…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Vánočka plná másla a rozinek, s vůní rumu a citronové kůry, přesně ta pravá, která vám doma vykouzlí vánoční atmosféru. Nechte vánočku dostatečně nakynout a pozvolna…
Další ze zajímavých receptů na smetanové rizoto. Tato varianta je ozvláštněna nezvyklou kombinací exotického koření a to kari, muškátového oříšku a šafránu. Zcela jistě…
Další z receptů na oblíbené špagety, tentokrát ve vegetariánské bezmasé verzi, zato s vůní vína a příchutí Itálie. Poznámka autora vám uvede na pravou míru souvislosti s…
Cibulačka je velmi oblíbenou polévkou a dá se připravit na mnoho způsobů. Základem je opravdu dobře usmažená cibule karamelové barvy. Podle tohoto receptu připravíte…
Dyňu aj zeler dáme variť do trochy vody, osolíme, okoreníme, varíme cca 20 min.Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, dochutíme, pretlačíme cesnak,…
Brokolice je při správné přípravě opravdu lahodná a navíc obsahuje spoustu vitamínů. Připravit ji můžeme na mnoho způsobů, ale zapečená s bešamelem a sýrem jistě zaujme…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Už naše babičky věděly, že poctivý vývar z masa a kostí je lék na všechny neduhy. Vařené maso z polévky a morek z kostí můžeme využít pro přípravu zavářky, která již tak…
Sladké chlebíčky se staly velmi populárními v posledních letech. Tento podzimně laděný chlebíček v sobě skrývá dýňové pyré a směs pikantního koření. Jeho příprava je…
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Brokolice je lahodná a zdraví prospěšná zelenina plná živin. Velmi jednoduchý způsob, jak ji připravit, je zapečení. Nejprve ji krátce spaříme a poté zapékáme v troubě…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…