Opravdu jedlé jáhly :)
Recept ještě nebyl hodnocenPokrmy z jáhel u nás nejsou moc rozšířené, i když existuje spousta receptů jak na slaná, tak na sladká jídla. Tento chuťově vyvážený recept v sobě kombinuje jáhly, Nivu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrmy z jáhel u nás nejsou moc rozšířené, i když existuje spousta receptů jak na slaná, tak na sladká jídla. Tento chuťově vyvážený recept v sobě kombinuje jáhly, Nivu…
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka,…
Přebytky cukety ze zahrádky můžeme zpracovat v tomto chutném pokrmu. Šťavnatou směs cukety a mletého masa podusíme a dobře ochutíme a poté ji zapečeme zalitou…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku…
Pokud máte rádi krémové polévky, rozhodně si nenechte ujít tento krém. Jemnou květákovou polévku ochucenou bylinkami připravíte snadno. Její lahodnou chuť doplňují…
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli.…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a dáme do mísy. Pokapeme je olejem, promícháme, přisypeme 40 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme, aby se špagety…
Kuře omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme vně i uvnitř. Na kostičky nakrájené pečivo restujeme na másle. Osmažené pečivo dáme do větší mísy, zalijeme rozšlehanými…
Pečení zelenině dodá výraznější a kouřovou chuť, která poté dobře vynikne v krémové polévce. Zeleninu stačí po upečení jednoduše dochutit voňavým libečkem, muškátovým…
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Hebká a krémová dýňová polévka je jedním z oblíbených podzimních jídel. Aby chuť dýně opravdu vynikla, pečeme ji nejprve spolu s česnekem v troubě. Hotovou polévku…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
K podzimu patří krémová dýňová polévka, která v nepříjemném počasí pěkně zahřeje. Jemnou chuť dýně zvýrazní muškátový oříšek a čerstvý zázvor. K ozdobení použijeme…
Chléb nakrájíme i s kůrkou na malé kousky a smícháme s mlékem. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a necháme nasát.Mezitím dáme na pánev na střední…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar,…
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí.Přidáme sůl a pepř…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…