Vánočka od Pepy
Recept ještě nebyl hodnocenNa vánoční tabuli nikdy nesmí chybět krásně vláčná a hojně pocukrovaná vánočka, která zpříjemní svojí chutí svátky klidu a míru. Vánočka posypaná mandlovými plátky a s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vánoční tabuli nikdy nesmí chybět krásně vláčná a hojně pocukrovaná vánočka, která zpříjemní svojí chutí svátky klidu a míru. Vánočka posypaná mandlovými plátky a s…
Sladké chlebíčky se staly velmi populárními v posledních letech. Tento podzimně laděný chlebíček v sobě skrývá dýňové pyré a směs pikantního koření. Jeho příprava je…
Věnujte trošku času přípravě, na talíři na vás jako odměna bude čekat zajímavá kombinace. Závitky z kuřecího masa, plněné hruškovou nádivkou voní po šalvěji a mají…
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Řapíkatý celer je bohatý na spoustu prospěšných látek a obsahuje spoustu vlákniny. Tápete co z něj připravit? Pak vsaďte na snadnou a rychlou polévku, podávanou s řeckým…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý…
V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní…
Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Telecí hrudí je nadívané slaninovou nádivkou a prokládané fazolkami. Příprava je snadná a vznikne krásné sváteční jídlo, které můžete podávat při každé příležitosti.…
Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…
Jarní dny jsou zde a společně s nimi přichází čas mladých kopřiv, které v kuchyni využijete do různých pokrmů. Z kopřiv a špenátu můžete připravit výbornou náplň do…
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…
Netradičním spojením chutí je tato lahodná smetanová polévka. Ústředními chutěmi jsou niva a medvědí česnek. Tuto dvojici pak doplňuje muškátový oříšek. Při servírování…
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…