Dršťková polévka z ředkviček
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Salát pak choi se skvěle hodí i pro tepelnou úpravu, která zvýrazní jeho chuť. Zároveň si ale salát ponechá svou křupavost. Spolu s ním upečeme i ředkvičky a obojí…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně, a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně, a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání…
Ochutnejte tuto sytou polévku plnou bylinek a chutí. Polévku s doměkka uvařenou kapustou ochutíte voňavým libečkem a výborným medvědím česnekem. Na závěr je ještě třeba…
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme mletou papriku, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Kysané zelí…
Tradiční kuře na paprice s bramborovými noky doslova pohladí vaše bříško a potěší celou rodinu. Bramborové noky jsou trochu netradiční přílohou, ale věřte, že se k…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Ředkvičková pomazánka má základ z pomazánkového másla a spolu s ředkvičkami se v ní snoubí sušená rajčata a jarní cibulka, slanost dodává strouhaný parmezán. Nejlépe…
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované…
Šmírkás je tradiční slovenská pomazánka z brynzy, která vás svou chutí přenese do slovenských hor. Pomazánka z másla, ovčího sýra a jarní cibulky, ochucená mletou…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit – a tento recept je toho důkazem. Blanšírované stonky zeleného chřestu obalené plátky kuřecího masa doplňuje lahodná smetanová…
Jak lépe začít nový den než vydatnou a chutnou snídaní? Vaječná omeleta s čerstvým medvědím česnekem a pikantními ředkvičkami vás spolehlivě zasytí na celé dopoledne.…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Příprava plundrového těsta je sice náročná, ale výsledné dobroty vám vaši námahu rozhodně vynahradí. Plundrové pirohy s náplní z uzeného masa a chuťově výraznějšího sýra…
Maso nakrájíme na kousky a umeleme.Vmícháme do něj nasekanou cibuli, sójovou omáčku, sůl, koření, vejce a solamyl. Zdá-li se nám hmota řídká, přidáme lžíci strouhanky…
Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte jak hlívu zpracovat, vyzkoušejte…
Turecká vejce jsou oblíbenou snídaní. Jde o spojení vajec, jogurtu, chilli másla a kopru. Obměnou pak může být právě servírování této kombinace na křupavém opečeném…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…