Cuketové těstoviny s tofu
Recept ještě nebyl hodnocenNudličky z cukety skvěle nahradí těstoviny. Jsou bez lepku a ochotně nasají chuť ostatních surovin. S tofu, rajčaty a kukuřicí vytvoří lahodný bezmasý pokrm, na kterém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nudličky z cukety skvěle nahradí těstoviny. Jsou bez lepku a ochotně nasají chuť ostatních surovin. S tofu, rajčaty a kukuřicí vytvoří lahodný bezmasý pokrm, na kterém…
Kombinace lesních hub, vajec, pórku a dobře vyzrálé nivy je skutečným koncertem chutí. Pár surovin a přesto skvělé a lahodné jídlo, které je si můžete vychutnat samotné…
Lečo je oblíbená letní dobrota původem z Maďarska, ve které skvěle upotřebíme zralá rajčata a papriky ze zahrádky. V této verzi ho doplňuje pikantní čabajka, která dodá…
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají…
V jednoduchosti je krása - nejinak je tomu v receptu na pečené cuketové hranolky. Doplněné dipem z bílého jogurtu, česneku a kopru se stanou vítaným letním obědem či…
Tahle houbová varianta guláše spojuje výraznou chuť lesních hub s čerstvými paprikami, cibulí a smetanou nebo rajčatovým protlakem. Ideální recept, když chcete využít…
Šťavnaté kuřecí špízy se slaninou, sušenými švestkami a cherry rajčátky nabízejí harmonii sladkého a slaného. Jemné maso, křupavá slanina a sladké švestky tvoří lahodný,…
Tento vegetariánský pokrm spojuje masitost muchomůrek růžovek s jemně kořeněnou chutí lišek do voňavého, sytého guláše, který voní lesem a domovem. Ideální jídlo na…
Rajčata plněná olomouckými tvarůžky jsou originální pochoutkou, která spojuje šťavnatou chuť letní zeleniny s výrazným aroma tradiční sýrové speciality. Doplněná…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Spojení mletého masa a nadrobno nasekaných hub dodává této sekané jedinečnou šťavnatost i bohatou chuť. Jednoduchý recept, který osloví milovníky klasiky i ty, kteří…
Mrkvová polévka s fetou je barevná a voňavá pochoutka, která potěší svou jednoduchostí. Sladkost mrkve se snoubí s bylinkami a kořením, feta dodá výraznější chuť a…
Podařilo se vám v lese najít větší množství hřibů a už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte je použít pod maso. K tomuto účelu poslouží vepřové řízky, které naklepáním a…
Kuřecí špízy v marinádě z česneku, citronové šťávy a koření jsou jako stvořené pro letní grilování. Kousky masa napíchané na jehle nebo špejli zůstanou díky rychlé…
Masové špízy tentokrát připravíme ze směsi mletého masa, ze kterého připravíme placky a na špejli je proložíme kolečky zeleniny. Jako přílohu ugrilujeme pěstí bouchnuté…
Je plný chuti a vůně léta. Díky čerstvým rajčatům a koření má přirozenou sladkost i jemnou kyselost, kterou u kupovaných verzích často nenajdete. Skvělý k masu nebo…
Ledvinky jsou velmi specifickou surovinou, která má své příznivce i odpůrce. Před vařením je potřeba je pořádně vyčistit namáčením v mléce. Pokud ale tento bod dodržíte,…
Omytý špenát nebo mangold bez řapíků překrájíme na menší kousky.Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mangold nebo špenát, ochutíme česnekem utřeným se…
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami je voňavá a sytá. Jemně kořeněná kmínem, pepřem a majoránkou kombinuje chuť hub a zeleniny a skvěle zahřeje při vydatném…
Voňavé kuřecí maso, sladká paprika, rajčata a cibule – klasické lečo dává tomuto ragú barvu i chuť léta. Hotové za pár minut, ideální, když chcete uvařit něco poctivého…
Houbovo-bramborový guláš je sytý a voňavý pokrm, který krásně propojuje chuť hub, uzené slaniny a koření. Podávaný se zakysanou smetanou a vajíčky natvrdo se stane…
Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a…
Hrnec Szekely je sytý maďarský pokrm z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany, který svou chutí připomíná kombinaci guláše a segedínské omáčky. Jak už samotný…