Gravče na tavče (balkánske zapečené fazole)
Recept ještě nebyl hodnocenGravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Upečené vepřové maso umeleme a vložíme do hlubší mísy. Přidáme nadrobno nakrájené cibulky i s natí, lžíci hořčice, špetičku ostré Green Curry pasty, lžičku worcesteru…
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky. Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření „Pantátův špek“ a necháme v chladu…
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a…
Palce ponecháme vcelku ( 8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Minutkové maso nakrájíme na 10 medailonků. Osolíme a opepříme dle chuti, lehce poprášíme moukou smíchanou se sladkou paprikou. V rozpálené pánvi na oleji necháme…
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Šťavnaté plátky krkovičky jsou doměkka dušené v zeleninové omáčce, výrazně dochucené sladkou i uzenou paprikou. Sytý hlavní chod, který skvěle chutná nejlépe s knedlíkem…
Pokrm inspirovaný mexickou kuchyní. To jsou tyto chilli fazole s cizrnou a klobásou. Jde o velmi snadný a rychlý pokrm, kdy ze suroviny vytvoříme hustou pikantní omáčku…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Cibulku pokrájíme na kostičky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krkovičku kuchyňsky upravíme. Na krajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, opepříme, potřeme…
Maso očistíme a nakrájené na větší kostky dáme do uzavíratelné misky. Přidáme argentinské koření, olej, důkladně promícháme a uzavřené uchováme 30-60 minut v chladu.Do…
Obsah sáčku na pizzu v prášku smícháme s vodou podle návodu na obalu a uhněteme tuhé pružné těsto. Na válu lehce posypaném hladkou moukou je vyválíme na plát asi 3mm…
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolka nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme…
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Vyzrálé maso, koupené minutkové plátky od řezníka nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi na sádle zpěníme cibuli a orestujeme maso, přidáme česnek a necháme rozvonět…
Dokřupava osmažené kousky dobře ochuceného kapřího masa přilákají pozornost všech milovníků dobré ryby. Pokud máte kapra z dobrého zdroje a pečlivě ho připravíte,…
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky. Rajčátka nasekáme na malé kostičky a přidáme je do…
Do hluboké pánve dáme na lžičku oleje nadrobno nakrájený špek a kolečka klobásy. Když pustí tuk přidáme maso nakrájené na nudličky, osolené a opepřené. Prudce osmahneme…
Přidáno před 57 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Vejce 7 krát jinak! Umíte připravit ztracená vejce, vejce Benedikt nebo vejce v kokotce?
Otakar Brousek nabízí recept na sledě v hořčičné omáčce a přiznává: Jsem všežravec, třeba buřty s hořčicí a pivem jsou lahůdka
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie