Pomazánka z pečeného vepřového masa s ostrou pastou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Pomazánky 7 názorů

Suroviny

200 g pečeného vepřového masa
2 jarní nasekané cibulky
1 PL hořčice
½ PL paprikové pasty
špetička Green Curry paste (viz foto)
1 lžička worcesteru
sůl (podle potřeby)
Dále:
2 velké islandské chleby NAAN do trouby (viz foto)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečené vepřové maso umeleme a vložíme do hlubší mísy.
    Přidáme nadrobno nakrájené cibulky i s natí, lžíci hořčice, špetičku ostré Green Curry pasty, lžičku worcesteru a paprikovou pastu. Sůl přidáme nakonec podle potřeby. Vše dobře promícháme.

    Podáváme na grilovaném Islandském NAAN chlebu (viz poznámka).

Poznámka

Islandský chléb NAAN pečeme podle návodu - buď na program „gril“ v rozehřáté troubě cca 2 minuty z každé strany. Před vložením na gril chléb pokapeme trochu vodou - viz návod. Nebo pečeme ve středně rozehřáté troubě 4 minuty z každé strany, také pokapeme vodou - viz návod).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomazánka z pečeného vepřového masa s ostrou pastou

  • hosta hosta

    maris: taky ho tam kupuji, super prodejny (malý řetězec) - je v Říčanech, mám po cestě;-), většinou ho sním ještě cestou v autě :-D. Ona snaha po úzkostlivé přesnosti (v tomto případě i legrační nepřesnosti) bývá kontraproduktivní, lépe by posloužilo zobecnění :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som si tiež myslela, že skoro každý pozná indický chlieb naan.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris: :-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    "Indický chléb naan (nan) - je plochý indický chléb z bílé mouky a kynutý pomocí kvásku z živých kvasnic. Tradiční naan je chléb pocházející ze severní Indie - Pandžábu. Je oblíbený také v Pakistanu a Bangladeši. Tradičně je pečen v domácnostech v peci zvané "tandoor". Je to hodně vyhřátá jáma v zemi, má hladké stěny a před opečením jsou hodně rozpálené. Dnes se vyrábí i velmi moderní typy s podobnými vlastnostmi a najdeme je v indických restauracích všude po celém světě. Placka z těsta je vytvarovaná do velké slzy a pak umístěna na plátno, kde se nechá vykynout. Pomocí speciální dřevěné lopaty se přitlačí na rozpálenou stěnu již zmíněné pece."

    Odpovědět

  • maris maris

    Tento chleba nemá s Islandem nic společného, je ale z britkého řetězce s mraženým zbožím, který se jmenuje Iceland:-D, je to asi týden, kdy jsem ho tam taky kupovala, protože ho tam mají dobrý. Je to jejich " firemní ";-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: Ovšemže je indický (původem, a o to jde). Tak jako u nás některé pekárny ho pečou, stejně tak zřejmě všude možně v Evropě, máme globalizaci. Nevím, proč bych musela mít ausgerechnet islandský, když ho lehce koupím všude. :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ivano, není chleba naan spíš indický:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: pomazánka z pečeného vepřového masa pomazánka z pečeného masa pomazánka z vepřového masa pomazánky z pečeného masa pomazánka z masa pomazánky z pec. masa pomazanka s pec.masa recept na pomazánku z pečeného masa recepty z pečeneho vepřového masa pomazánky z vepřového masa recepty pomazánka z vepřového masa pomaza ka z pece pomazánky z vepřového masa pečené v troubě pomazánka z vepřového ve světě pomazanka z vepřové´ho masa pomazánky z pečeného vepřového masa recepty z pečeného masa pomazánka z veprového vepřového masa recept z pečeného vepřového masa pomazánky recepty

Zapomněl/a jsem heslo