Smažená feta
Recept ještě nebyl hodnocenFetu nakrájíme na čtyři díly a dáme dáme na 20 minut do mrazáku. Mezitím rozšleháme vejce a smícháme hladkou mouku se sezamovým semínkem, cayenským pepřem a paprikou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fetu nakrájíme na čtyři díly a dáme dáme na 20 minut do mrazáku. Mezitím rozšleháme vejce a smícháme hladkou mouku se sezamovým semínkem, cayenským pepřem a paprikou.…
Najprv so pripravíme kuracie krídelka, poslednú najtenšiu časť odkrojíme v kĺbe a odložíme napr. na vývar. Umyté a osušené takto oklieštené krídelka mierne osolíme a…
Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme pálivou papriku, mouku a zalijeme rajčatovým pyré a vývarem.Mícháme a…
Teľcie plece rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Mäso posolíme, okoreníme, skrútime do rolády a v potravinárskej fólii uložíme do…
Do misky dáme okapané olivy.Přidáme česnek, rajčata, pepř, olej a bazalku.Vše rozmixujeme a podáváme s pečivem.
Všechny suroviny na masové kuličky dáme do mísy a řádně promícháme, prohněteme. Že vzniklé směsi rukama tvoříme kuličky.Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme…
Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití. Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky ( cca 3 cm ). Do hlubší nádoby…
Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Že nejde vylepšit lečo? Věřte, že lze. Přidejte méně obvyklé fazole, vejce připravte stranou. Dopřejte strávníkům pikantní ochucení dvěma druhy pepře. Výsledné jidlo…
Kuřecí maso marinované v jogurtové marinádě a usmažené v bramborovém těstě vás určitě nadchne. Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne chuť koření a česneku.…
Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento…
Opracované maso a žampiony nakrájíme na větší kostky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Rozpustíme sádlo, přidáme slaninu a po chvíli cibuli. Vše restujeme do zlaté…
Špagety připravené s restovanou zeleninou a jemnou sýrovou omáčkou skvěle doplní večer se skleničkou vína. Jsou rychlé, lehké a plné barev i chutí. Navíc jsou zcela bez…
Cuketový relish je dochucovadlo se sladkokyselou pikantní chutí, které skvěle doplní různé pokrmy. Hodí se k sendvičům, burgerům i masu, ale využijete ho i v salátech,…
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají…
Živáňská pečeně kombinuje chuť šťavnaté vepřové krkovice s chutí papriky, cibule a rajčat. Směs ovoněnou slaninou a klobáskou skvěle doplní i brambory, které můžete…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Oloupejte česnek, chilli papričku rozřízněte napůl, vyškrábněte jadérka, omyjte a oboje nasekejte najemno. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte…
Nejprve připravíme marinádu smícháním všech surovin. Cuketu omyjeme a pokrájíme na větší špalíčky, žampiony očistíme a větší kousky překrojíme na půlky, červenou cibuli…
Kuře naporcujeme na menší části. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí nakrájíme na tenké nudličky. Maso…
Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou…