

Pstruh na cibuli
Suroviny 1-2 porce
- 1 ks většího pstruha bez hlavy
- 4 ks větší cibule
- citronový pepř
- 50 g másla
- olej
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin, odstraníme hlavu.
Bohatě rybu osolíme, lehce uvnitř posypeme citronovým pepřem. Cibule rozpůlíme a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky.
Na pánev dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme lžičku oleje. Vložíme cibulové měsíčky a opečeme do sklovata.
Nachystáme si pekáč, do kterého dáme pečící papír, na který položíme hromádku restované cibule a na ni pstruha, kterého těsně před vložením do rozpálené trouby poprášíme na povrchu velmi jemně hladkou moukou.
Vše pečeme v rozpálené troubě na vyšší výkon cca 30 minut.
Jakmile je kůže pstruha zlatavá a voní po celé kuchyni, je hotovo. Podáváme s bramborem nebo jen s čerstvým chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh na cibuli
-
-
Otto:dnešní náš oběd,vynikající a manžel si jen mlaskal,dětem chutnalo též!!!jednoduché,rychlé,skvělé.
Pepř jsem měla naštěstí doma,tak se zrovna hodil.
-
-
Krásný rcp,utekl mi
-
Tak tu už je snad za trest, ty Vaše recepty. Jééé to je skvost
-
I v tuto pozdní hodinu bych takto krásně připravenou rybku neodmítla
+7
-
Teda, Ty jsi zase řádil
Je to krása
, pstruhy miluju asi nejvíc ze sladkovodních ryb a s citronovým pepřem jsem ho dělala v létě, jen bez cibule, byl super. K té cibuli si ještě umím představit i malinko drceného kmínu
-
nádhera
-
Pěkná klasika
-
Nádhera
...+3
-
krásná rybka,krásné foto..zkrátka umí,ten náš Otto
-
perfektní! Citronový pepř mám objednaný, těším se na vyzkoušení.