Houbová směs
Recept ještě nebyl hodnocenNa trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný česnek, protlak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný česnek, protlak,…
V jednoduché přípravě se skrývá chuť a dobře zvládnutá základní kuchařská dovednost. Tou je příprava libového vepřového masa z kotlety jako minutky. A to tak, aniž by se…
Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších částí masa. Nejprve ji naložíme do směsi s medvědím česnekem a po orestování ji dusíme doměkka v pekáčku spolu se…
Vepřová kotleta na houbách je jedno z klasických jídel české kuchyně a můžeme jej podávat ve všední, ale i sváteční den. Zprudka opečené plátky masa dusíme s houbami a…
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Porce lze volně upravovat, každý si sám nabere. Těstoviny mohou být libovolné, vepřové maso lze zaměnit za kuřecí nebo krůtí…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub – pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj…
Kedlubnová pochoutka hotová do půlhodinky. Kedlubna je opomíjenou zeleninou, kdy si jí dáme buď syrovou, do polévky anebo vůbec. Přitom je sladká, zdravá a tepelně…
V létě, kdy cukety dozrávají ve velkém, hledáme nové recepty. Co třeba oblíbená sekaná? Spolu s ovesnými vločkami ji cuketa příjemně letně odlehčí a nastaví tak, že to…
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud…
Minutkové žampiony jsou připravené během chvilky. Ochucené česnekem, kmínem, čerstvým tymiánem a petrželovou natí jsou chutnou přílohou k masu. Výborně chutnají i…
Vepřová krkovice je velmi chutné a šťavnaté maso. Stačí ji jednoduché kořenění a vykouzlíte skvělý pokrm. Takto připravená krkovice je smažená se slaninou na sádle a k…
Tyto kvasnicové knedlíčky nemusíte zavářet jen do vývaru. Můžete je použít i jako zavářku do zadělávaných polévek, budou skvělé například v kaldounu, ale i v krémových…
Nejjednodušší recept na vynikající pokrm z vepřového masa, který je možno různě obměňovat. Chuť pokrmu můžeme měnit různým kořením, nebo použitím různých druhů sýra.…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Libeček je bujná rostlina s benefity pro zdraví. Polévka je chutná, díky bramborám a vejcím i sytá. Zjemnění smetanou ještě umocní její skvělou chuť. Dejte libečku …
Což takhle dát si špenát? Vděčná příloha, která se hodí k vepřovému nebo uzenému masu, bude do půlhodiny na stole a zvládnou ji připravit i ti, kteří teprve v kuchyni…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…