Rozmarýnová krkovička
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,zakápneme worcestrem,potřeme troškou hořčice,zakapeme olejem,posypeme rozmarýnem,dáme do misky a necháme v chladu uležet. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,zakápneme worcestrem,potřeme troškou hořčice,zakapeme olejem,posypeme rozmarýnem,dáme do misky a necháme v chladu uležet. Do…
Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a přilepíme z každé strany plátek slaniny. Pokud bude slanina menší, dáme dva plátky z každé strany.Řízky…
Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme houby a podlijeme vývarem pokud není jen vodou a přidáme zmíněný masox, přidáme papriku, kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka. Poté…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb…
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí…
Olivy rozpůlíme, zeleninu očistíme a nakrájíme. Vše dáme do větší mísy. Zálivka: do malé misky dáme Cottage, hořčici, olej, přistrouháme zázvor, ochutíme kari kořením…
Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc.Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
V jednoduchosti je krása, to říkávaly už naše babičky i maminky. A měly rozhodně pravdu. Stačí například kousek kvalitního masa, základní chutě jako cibule a česnek. To…
Kuřecí játra očistíme a ponecháme celá. Cibuli rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra podusíme. Stačí tak 10 minutek, vyndáme na talíř a do…
Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte.…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Rybí salát si nemusíte jen kupovat, můžete si ho udělat i sami doma. Naložení ryb si zjednodušíte tím, že si jako základní surovinu koupíte zavináče. Pak přidáte jen pár…
Maso omyju, osuším, naklepu, nakrájím na nudličky a vložím do rozpáleného oleje a opékám do vysmahnutí. Já osobně teprve solím a přidávám koření než maso vyjmu do jiné…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme. Formu na bábovku vyložíme papírem na pečení a vrstvíme postupně nejdřív masem, nastrouhaným sýrem, plátky salámu, zalijeme…
Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Bulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu. Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina-použiji škrabku na brambory Do…
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a dáme na půl hodiny pod deku. Do zchladlé pohanky přimícháme všechny suroviny kromě strouhanky. Tu přidáváme na konec tak, aby…
Špagety s mletým masem a rajčatovou omáčkou patří mezi velmi oblíbenou rychlovku, kterou zvládne uvařit opravdu každý. Za pár minut máte hotový chutný oběd nebo večeři.…
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33