Křupavé okurky
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky vydrhneme kartáčkem. Do každé sklenice na dno dáme kousek kopru, kolečko mrkve, kolečko křenu a po jednom bobkovém listu.Dále přidáme do každé sklenice 3 kuličky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Okurky vydrhneme kartáčkem. Do každé sklenice na dno dáme kousek kopru, kolečko mrkve, kolečko křenu a po jednom bobkovém listu.Dále přidáme do každé sklenice 3 kuličky…
Vejce Benedikt je luxusní snídaňový pokrm, který v módních kavárnách stojí spoustu peněz. Jeho domácí výroba je přitom finančně nenáročná. Skládá se ze zastřeného…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme…
Vepřové kostky po srbsku jsou chutné jídlo, které připravíte velmi snadno. Doměkka podušené maso přelité voňavou a paprikami obohacenou omáčkou spolu s vhodně…
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.V pekáčku…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…
V hrnci na másle prohřejeme smaženou cibulku, přidáme nadrobno pokrájený česnek a anglickou, zapražíme lehce moukou, přidáme povolené fazolky a zalijeme vývarem. Podle…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Úhoře vykucháme, očistíme a zbavíme kůže. Nakrájíme ho na špalíčky, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce, posypeme nasekanou petrželkou. Opékáme na másle asi 15…
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Stroganoff je znám jako hovězí minutka. Tento recept vám však přináší jeho kuřecí verzi. Nudličky masa přes noc naložené s kyselou okurkou a cibulí v marinádě z…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Uvařený květák nakrájíme na drobno, přidáme vejce, sýr a zamícháme. Zahustíme bramborovou kaší, popř strouhankou, osolíme, opepříme. Obalujeme ve strouhance a smažíme.
Maso smícháme s kořením, smetanou a cibulí a vytvoříme šišky zhruba 10 cm dlouhé.Koš fritéty malinko vystříkáme olejem.Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka zhruba 4…
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Česnek oloupeme a rozmačkáme.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Pažitku nasekáme nadrobno.Mleté krůtí maso smícháme s…
V kastrole rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo a opečeme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme papriku, gulášové…
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…