Vepřové medailonky
Recept ještě nebyl hodnocenNěkdy je zapotřebí uvařit rychle a efektivně, proto přinášíme tento jednoduchý recept na vepřové medailonky, které připravíte za pár minut a rychlou večeři, nebo oběd,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Někdy je zapotřebí uvařit rychle a efektivně, proto přinášíme tento jednoduchý recept na vepřové medailonky, které připravíte za pár minut a rychlou večeři, nebo oběd,…
Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka tak, abychom ho mohli lehce rozmačkat vidličkou. Brokolici rozebereme na růžičky. Do rozmačkaného květáku přimícháme…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Krkovička pečená v troubě společně s lečem, slaninou, šunkou a sýrem je rychlým a jednoduchým jídlem z jednoho pekáčku. Vepřová krkovice je prorostlá tukem, díky čemuž…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Dva rohlíky nakrájíme na kostečky a dáme do vyhřáté trouby, aby ztvrdly, zbylé dva rohlíky pokrájíme na kolečka, kapii, cibuli a slaninu na kostečky, bílky ušleháme a…
Jednoduchý a chutný recept pro začátečníky, který zvládne i malý kuchtík. Brambory plněné směsí slaninky a vajec, ovoněné prolisovaným česnekem. Stačí jen zapéct s…
Poctivé jídlo plné bohatých chutí a vůní, které vás zahřeje i zasytí. Kombinace šťavnatého masa, kořenové zeleniny a divokého koření vytváří omáčku, která se skvěle hodí…
Špenát umyjeme a osušíme.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme polohrubou mouku a opečeme na oleji.Přidáme špenát a krátce za stálého míchání vaříme …
Pečeni nakrájíte na plátky, poklepete paličkou. Dále pak popepříte, osolíte a pomažete hořčicí. Smažíme z každé strany 4 min. Podáváme s pečenými bramborami.
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…
Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. …
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme,…
Bramborové vafle jsou skvělý způsob, jak využít syrové brambory a proměnit je v křupavou lahůdku. Sýr, šunka a bylinky dodají těstu chuť i šmrnc, ideální na rychlý oběd…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, povaříme, pak rozmixujeme a…
Kdo by neznal utopence, lahůdku studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Krémová polévka z pečeného česneku je krásně jemná a krásně voní. Česnek díky pečení získá lehce oříškovou chuť, kterou perfektně doplní vůně tymiánu a základ z bílého…
Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…