Lilek alla pizza
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na plátky necelý centimetr silné, osolíme je a necháme asi 20 minut v klidu.Odleželé plátky lilku otřeme, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na plátky necelý centimetr silné, osolíme je a necháme asi 20 minut v klidu.Odleželé plátky lilku otřeme, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem,…
V kastrolku rozehřejeme olej a prudce na něm osmahneme cibuli a česnek. Přidáme banány pokrájené na kolečka a osmažíme je do zlatohnědé barvy za občasného míchání.…
Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na nudličky, přidáme nakrájená játra, prudce osmahneme, zastříkneme vínem a dusíme doměkka. Přidáme nakrájené olivy, dochutíme a…
Vysokou nádobu k tyčovému mixéru postavíme na váhu, vynulujeme, vložíme cibuli a rozmixujeme.Vyklopíme do větší plastové misky a přidáme ostatní ingredience. Zamícháme…
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme na dva plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou, otrháme stonky, necháme okapat…
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče…
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance narezaný kel, osolíme, okoreníme korením a rascou. Za občasného miešania na slabom plameni 5 min dusíme, nie…
Fazuľky nakrájame a v slanej vode povaríme cca 8 min. Potom ich scedíme.Narežeme na kocky paradajky, párky na kolieska a premiešame s fazuľkou. Osolíme, okoreníme,…
- tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných "muffinků" - množství stačí přesně…
Rozpálíme olivový olej, dáme cibuli a česnek a smažíme asi 5 minut, přidáme bobkový list, skořici a tymián a snažíme 1 minutu. Přidáme rajčata, víno a přivedeme k varu.…
Vejce, vodu a mouku rozšleháme metličkou, trošku osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, upečeme omeletu z obou stran a dáme na talíř. Na oleji orestujeme…
Krůtí srdíčka dušená v ajvaru nabízejí bohatou, lehce pikantní chuť, která skvěle ladí s jemným lučinovým knedlíkem s nízkým obsahem sacharidů. Tahle varianta je vhodná…
Tradiční česká úprava kapra, která pochází již z 18. století, má své příznivce i v současnosti. Jednotlivé porce kapra vaříme v kyselém nálevu s kořenovou zeleninou a…
Jehněčí kýta pečená na černém pivu je dokonalý sváteční pokrm. Hořké a lehce nasládlé tóny piva tvoří základ výrazné omáčky, kterou zjemní smetana s jogurtem. Na závěr…
Když si v létě zavaříte voňavou zeleninovou salsu, v zimě jen otevřete sklenici a máte hotový základ k tortillám, masu nebo těstovinám. Jednoduchý způsob, jak si uchovat…
Papričky plněné zelím a křenem jsou pikantní pochoutkou, která krásně ozvláštní zimní zásoby. Křupavé zelí s jemně štiplavým křenem se skvěle doplňuje s nakyslým nálevem…
Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní…
Grilování se nemusí týkat pouze burgerů nebo kuřecího masa. Tahle vepřová panenka s houbovým ragů na víně je dokonalé sváteční jídlo a okouzlíte jím nejednu návštěvu.…
Nejen u nás jsou oblíbená rychlá těstovinová jídla. Vybraný druh těstoviny tentokrát připravíme v bešamelové omáčce s muškátovým oříškem, česnekem a mletou paprikou.…
Šťavnaté hovězí, voňavá slanina a mleté maso - to vše vrstvené na špejli a ugrilované k dokonalosti. Spolu s domácím petrželovým dresingem tvoří hotdog, na který jen tak…
Šťavnaté hovězí, voňavá slanina a mleté maso - to vše vrstvené na špejli a ugrilované k dokonalosti. Spolu s domácím petrželovým dresingem tvoří hotdog, na který jen tak…
Vepřové koleno podle tohoto receptu je natolik křehké, že ho snadno rozdělíte rukama, aniž byste potřebovali nůž. Nejlépe chutná s čerstvým nebo opečeným chlebem,…
Krémová brokolicová polévka je díky jemné a hebké konzistenci velmi oblíbená. Ke zjemnění přidáme do polévky zakysanou smetanu. Podáváme ji s chutnými sýrovými noky s…