Holandský řízek podle Honzy Punčocháře
Recept ještě nebyl hodnocenPravé holandské řízky, připravené z mletého bůčku, zjemněné strouhaným sýrem a mlékem jsou dokonale křupavé na povrchu a uvnitř šťavnaté a vláčné. Připravte si toto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pravé holandské řízky, připravené z mletého bůčku, zjemněné strouhaným sýrem a mlékem jsou dokonale křupavé na povrchu a uvnitř šťavnaté a vláčné. Připravte si toto…
Špagety aglio olio e peperoncino jsou základním receptem pro přípravu italských těstovin. Na první pohled obyčejný recept, je postaven na kvalitních a čerstvých…
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v…
Lehký a na přípravu snadný salát s květákem a granátovým jablkem je zajímavou kombinací. Aby byl pokrm plnohodnotný, stačí do něj přidat quinou, která dodá na výživnosti…
Z brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Sváteční panenka pečená v listovém těstě je navíc dochucená domácím pestem a zabalená do schwarzvaldské šunky. Tato kombinace je opravdu vynikající a velmi vhodná pro…
Polévka, která vás vrátí do dětství, protože snad každá máma vždy dělala v neděli voňavý vývar a drožďové knedlíčky. Vy si tuto lahodnou polévku můžete připravit za…
Chlebíčky, které upoutají na první pohled. Pečená červená řepa jim dodává výraznou barvu, karamelizovaná medová cibulka zase neobyčejnou vůni, a s plátkem avokáda a…
Bílá ředkev je sice mírně pikatní, avšak ne tolik štiplavá, jako její červená sestra ředkvička. Navíc pomáhá zlepšit imunitu a má antioxidační účinky. Jednoduchá…
Dokonalé bramborové knedlíky plněné uzeným žebrem a anglickou slaninou připravíte snadno i doma a rovnou podle šéfkuchaře Honzy Punčocháře. Podávejte je s kysaným zelím,…
Kapří maso je velmi kvalitní a proto je škoda ho připravovat pouze na Štědrý den. Marinované nudličky ve směsi másla, bylinek a koření, pečené na plechu společně s…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Těstovinová jídla jsou velice oblíbená pro svojí nenáročnou přípravu, kdy během chvíle můžete vykouzlit pokrm luxusní chuti. Neváhejte a vyzkoušejte připravit…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme.Cibule nakrájíme na tenká…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Krevety jsou oblíbené díky lahodné, jemné chuti. Jejich příprava zabere jen pár minut a v máslovo-smetanové omáčce ochucené bylinkami a česnekem chutnají skvěle. Dejte…