Pánev z mletého masa a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji krátko orestujeme mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku a dyňu, cibuľu narezanú na mesiačiky a na malé kúsky nakrájané stonky zeleru. Osolíme, okoreníme. Za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji krátko orestujeme mäso.Pridáme na kocky narezanú papriku a dyňu, cibuľu narezanú na mesiačiky a na malé kúsky nakrájané stonky zeleru. Osolíme, okoreníme. Za…
Na másle orestujeme nakrájený pórek a česnek.Přidáme bulgur, sůl a orestujeme. Zalijeme vývarem tak, aby byl ponořený. Povaříme 10-15 minut.Tresku osolíme, posypeme…
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu a scedíme. Necháme vychladnout.Růžičky brokolice a hrášek rychle povaříme al dente, scedíme, brokolici nakrájíme na kostky.…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Ve větším hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku.Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme za stálého míchání…
Rozšleháme kefír s vejcem a přidáme prosátou mouku, lžíci oleje, sůl, a petrželku s cibulkou nakrájenou na hodně drobno. Vše metličkou prošleháme do hladkého těstíčka…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Ať už chystáte občerstvení na oslavu nebo jen přemýšlíte, co lehkého a dobrého k večeři, máme tu pro vás tip na plněná rajčata. Pomazánku ze šunky a másla tak naplníte…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Špagety miluji děti i dospělí. Verze těstovin s omáčkou z čerstvých rajčat s bylinkami je velmi osvěžující. Podle našeho receptu připravíte skvělé letní jídlo. Ať již…
Pomazánky všech chutí a druhů jsou vděčnou součástí svačin, večeří, ale i oslav a pohoštění pro návštěvy. V tomto receptu najdete sýrovou pomazánku s chutí tzatziky. S…
Na pánvi osmahneme na malé kostičky krájený bůček, část tuku slijeme do hrnce nachystaného na vaření.Na zbytku v pánvi osmažíme krájenou cibuli a pak i kousky hlívy.…
Pod názvem bramborová sláma, se skrývají snad všemi oblíbené hranolky, která však nejsou smažené, nýbrž pečené. Využít je můžete jako přílohu, nebo jako samostatný pokrm…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Nakrájenou zeleninu společně promícháme.Na dresink smícháme všechny ingredience a necháme 10 minut odležet.Na jednotlivé porce zeleniny poté klademe přiměřené množství…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Pokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Tato omáčka se skvěle hodí na osmažené kuřecí maso, je vynikající s těstovinami, hranolky i rýží. Můžete ji připravit i k vepřovému masu, její neodolatelná chuť a vůně…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, jen s tím rozdílem, že do vroucí vody na jeho přípravu přidáme nejenom bylinkovou kostku, ale i kousek másla a mraženou kukuřici…