Omeleta s brokolicí, mrkví, sýrem a rajčátky
Recept ještě nebyl hodnocenVelká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Netradiční bramborový salát v sobě kombinuje různé chutě. Brambory doplňují šťavnatá jablka, kousky kyselejších okurek, jemná zakysaná smetana a také výrazná červená…
Dýňová polévka s chilli a zakysanou smetanou je další variací na podzimní polévku z dýně hokaido. Chilli dává polévce pikantní chuť a zakysaná smetana ji krásně zjemňuje…
Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí,…
Kdo by neznal klasické čevabčiči. Šišky z mletého masa, které musí být servírovány s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí. V tomto receptu doplní maso i kapusta, kterou…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Připravte rodině polévku s drůbky, masem, těstovinami, zeleninou a drožďovými nočky. Je opravdu sytá, hodí se jako přesnídávka i jako skromný oběd v hektických dnech,…
Výborná polévka s výraznou chutí choriza zahřeje a dobře zasytí. Zajímavou chuť doladíme i voňavou uzenou paprikou. K zahuštění použijeme červenou čočku. Polévku…
Velmi chutný a zdravý oběd můžete připravit i bez masa. Využijete k tomu uzené tofu, mrkev a ovesné vločky. Karbanátky můžete péct v troubě, horkovzdušné fritéze nebo…
Houbová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Fazole se zeleninou a mletým masem poslouží jako vydatný oběd či večeře po náročném dni. Pokrm je plný bílkovin a vlákniny a všechny chutě spolu pěkně ladí. Můžete jej…
Dyňu aj zeler dáme variť do trochy vody, osolíme, okoreníme, varíme cca 20 min.Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, dochutíme, pretlačíme cesnak,…
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a…
Staročeská zapražená kaše je netradiční úpravou na oblíbenou bramborovou přílohu. V mnohém připomíná klasickou bramborovou kaši, pouze zahuštěnou světlou jíškou. S…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Kočičí tanec je tradiční staročeské jídlo. Jde o vydatný pokrm z krup, čočky a slaniny, který podáváme s klobásou obalenou slaninou, vařenými vejci, kyselou okurkou a…
I jednoduchou polévku můžeme vylepšit dobrými knedlíčky. Možností je spoustu, od klasických játrových po drožďové. Skvěle chutnají i knedlíčky slaninové, které mají díky…
Salámové mističky jsou skvělou volbou jako příloha nebo pohoštění na párty. Křehký salám tvoří základ pro variabilní lahodnou náplň. Snadné na přípravu a skvělé na chuť…
Zbylé vařené brambory můžeme snadno použít na přípravu slaných muffinů. Ty se hodí jako pohoštění, rychlá večeře nebo svačina na cesty. K bramborám přidáme sýr, salám a…
Kuřecí roláda se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Tentokrát klasickou náplň ze sýra a šunky ozvláštníme přidáním pomerančové šťávy a kůry. Dodáme tak jídlu svěžest a…
Vaječná pomazánka je evergreen chlebíčků, svačin a pohoštění. Tato verze pomazánky je ochucená ještě vysočinou, takže zase získá odlišnou a originálnější chuť. Na…