Ovesné večky
Recept ještě nebyl hodnocenZ vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno…
Polovicu slaniny nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a opražíme ju.Vložíme narezanú pekingskú kapustu, na kocky nakrájamé zemiaky, majoránku,…
Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, vlijeme do něj podmáslí a do něho vsypeme sodu a zamícháme. Tím se soda aktivuje.Zelí vymačkáme a nakrájíme, přidáme do mouky,…
Rozehřejeme si toustovač nebo kuchyňskou troubu. Ovesné otruby smísíme s podmáslím a vejcem. Směs jemně osolíme, dochutíme lahůdkovým droždím, česnekem a majoránkou.…
Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme cukr, vejce, podmáslí, olej, kakao a strouhanou pomerančovou kůru, metličkou vymícháme hladké těsto, které vylijeme do vymazaného…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
prsa nakrájíme na šikmé proužky, každé na 4 hořčici smícháme se se solí pepři, a potřeme jím maso, dáme jej do misky a zalijeme podmáslím. do pánve nalijeme olej…
Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidáme olej, pak podmáslí, pak mouku a prášek do pečiva.Do papírového košíčku dáme lžičku těsta, náplň (marmeláda,…
Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte formu na 12 muffinů nebo důlky vyložte papírovými košíčky. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a solí. Vmíchejte krupicový…
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.Vejce vyšleháme s kořením…
Předehřejte troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Těsto nehněťte. Kouli přesuňte na pečící plech a přečtvťte ji (vytvořte kříž).…
Do mísy dáme podmáslí, vejce, kukuřici, cukr, pudingový prášek, pokrájené víno a zahustíme moukou. Vše promícháme. Na pánvi s kapkou oleje děláme lívanečky, které z…
Dortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě…
Necháme vyskytnout kvásek v teple.Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.Po vykynutí…
Vejce ušleháme s cukrem. Poté zašleháme podmáslí a olej. Mouku smícháme s kokosem, práškem do pečiva a smícháme s vaječnou směsí. Jednu polovinu těsta nalijeme na…
Podmáslí vlijeme do mísy a smícháme se solí, pak po částech za stálého míchání metlou přidáváme ostatní suroviny. těsto necháme 30 minut odpočinout.Z hotového těsta…
Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vanilkovou příchuť, olej a šleháme do pěny. Střídavě přidáme promíchanou mouku s práškem, sodou, kakaem a kávou a vodu smíchanou s…
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby na…
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Ručně nebo s…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažnou vodu, vlažné podmáslí, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Mřížkový koláč s tvarohem a jablky: Aby byl krásně křehký, máslo do těsta musí být studené a důležité je zvolit správnou mouku
Královské chutě: Karel III. miluje obyčejné ovesné sušenky, ale ohřáté speciálním způsobem na pánvi
Co s plonkovou suchou rýží? Připravte si indonéskou specialitu Nasi Goreng!