Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Recept ještě nebyl hodnocenNa křupavé a opravdu šťavnaté kuřecí paličky, obalené v kukuřičných lupíncích, nemusíte chodit do fast foodu. Připravit je můžete v pohodlí vaší kuchyně a zajisté si na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na křupavé a opravdu šťavnaté kuřecí paličky, obalené v kukuřičných lupíncích, nemusíte chodit do fast foodu. Připravit je můžete v pohodlí vaší kuchyně a zajisté si na…
Přibližně 12 hodin předem umícháme v míse rozkvas. Zakryjeme proti osychání a necháme pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.…
Tyto krásné malé dortíky rozzáří váš sváteční valentýnský stůl. Těsto je nadýchané a zároveň díky podmáslí i pěkně vláčné. Šťáva z červené řepy ho obarví na výrazně…
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen…
Pokud si rádi zpříjemníte začátek dne něčím sladkým, vyzkoušejte tuto skvělou smoothie bowl. Dodá vám dostatek energie a vitamínů a navíc si na ní pochutnáte. Špenát,…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Oslavte svátky jara podmáslovým mazancem s brusinkami, který přináší na Váš stůl kombinaci jemného těsta, bohatého podmáslového aroma a osvěžujících brusinek. S pomocí…
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke…
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance…
Velikonoční beránek z podmáslí je krásně vláčný a je plný nasekaných ořechů. Recept je snadný a zcela bez vážení surovin, takže se do něj bez obav můžou pustit i ti,…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Na šťovík je ideální vyrazit během jarních měsíců, kdy chutná nejlépe. Křehké listy šťovíku mají osvěžující a kyselou chuť, která dobře vynikne v této polévce. Chuť…
Sladká jídla, to jsou knedlíky, lívance nebo také žemlovka. Vtipně pojmenovaná švemlovka v sobě spojuje v podmáslí máčené pečivo, které proložíme švestkami a doplníme…
Klasický perník na plech zná snad každý. Varianta s podmáslím zamíchaným do těsta je krásně vláčná a dává výsledku zajímavější chuť. Ve skvělý chuťový zážitek jej ale…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…
Nevíte, jak využít sezónní rebarboru? Vyzkoušejte tento recept na nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky. Díky podmáslí má chlebíček krásně nadýchanou a vláčnou strukturu…
Muffiny s jablky a ostružinami jsou krásně šťavnaté a plné chuti. Jejich příprava není vůbec komplikovaná, a tak je zvládnou i naprostí začátečníci. Během chvilky vaši…