Halloweenské muffiny s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenUž i k nám si našel cestu děsivý halloween, který je zážitkem hlavně pro děti. Tématicky k tomuto svátku tak můžete malým strašidlům připravit děsivé, ale chutné muffiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Už i k nám si našel cestu děsivý halloween, který je zážitkem hlavně pro děti. Tématicky k tomuto svátku tak můžete malým strašidlům připravit děsivé, ale chutné muffiny…
Tyto krásné malé dortíky rozzáří váš sváteční valentýnský stůl. Těsto je nadýchané a zároveň díky podmáslí i pěkně vláčné. Šťáva z červené řepy ho obarví na výrazně…
Pokud si rádi zpříjemníte začátek dne něčím sladkým, vyzkoušejte tuto skvělou smoothie bowl. Dodá vám dostatek energie a vitamínů a navíc si na ní pochutnáte. Špenát,…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke…
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance…
Velikonoční beránek z podmáslí je krásně vláčný a je plný nasekaných ořechů. Recept je snadný a zcela bez vážení surovin, takže se do něj bez obav můžou pustit i ti,…
Placičky z podmáslí připomínají malé lívanečky. Díky reakci jedlé sody s podmáslím se těsto krásně nadlehčí a výsledkem jsou nadýchané a vláčné kousky. Nejlépe vyniknou…
Na šťovík je ideální vyrazit během jarních měsíců, kdy chutná nejlépe. Křehké listy šťovíku mají osvěžující a kyselou chuť, která dobře vynikne v této polévce. Chuť…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Sladká jídla, to jsou knedlíky, lívance nebo také žemlovka. Vtipně pojmenovaná švemlovka v sobě spojuje v podmáslí máčené pečivo, které proložíme švestkami a doplníme…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Lehký blumový koláč s podmáslovým těstem přináší sladkou, ale jemnou chuť šťavnatého ovoce. Perfektní volba na podzimní odpoledne, kdy si chcete dopřát příjemně sladký…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…
Lehký salát s avokádovým dipem je skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Křupavá zelenina a cizrna dodají vlákninu a bílkoviny, krémový avokádový dip zdravé tuky a sýr…
Ovoce již pomalu začíná dozrávat a tak se kvapem blíží letní sezona, kdy nejoblíbenějším moučníkem jsou ovocné koláče. Koláč z podmáslí krásně voní po jahodách a díky…
Cuketová buchta vás přesvědčí o tom, že cuketa nepatří jen do slané kuchyně. Díky ní je těsto krásně vláčné, aniž by bylo poznat, že je v něm zelenina. Příprava této…
Hladká a jemně nakyslá podmáslová omáčka „na způsob hodolanské“ spojuje podmáslí, brambory, divoké koření a restovanou klobásu. Podávejte s nakrájeným vařeným vejcem a…
Nevíte, jak využít sezónní rebarboru? Vyzkoušejte tento recept na nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky. Díky podmáslí má chlebíček krásně nadýchanou a vláčnou strukturu…
Jarní teplé počasí je jako stvořené pro piknik v přírodě. K němu se skvěle hodí výborné slané muffiny, které jsou pěkně vláčné a díky čedaru mají lahodnou chuť.…
Špaldový koláč s čerstvým ovocem, posypaný křupavou drobenkou, která příjemně chutná po mandlích, zpříjemní každé letní posezení u kafe. Koláč si můžete vychutnat i v…
Rozehřejeme si toustovač nebo kuchyňskou troubu. Ovesné otruby smísíme s podmáslím a vejcem. Směs jemně osolíme, dochutíme lahůdkovým droždím, česnekem a majoránkou.…
Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, vlijeme do něj podmáslí a do něho vsypeme sodu a zamícháme. Tím se soda aktivuje.Zelí vymačkáme a nakrájíme, přidáme do mouky,…