Podmáslové vdolečky
Recept ještě nebyl hodnocenPro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Ručně nebo s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Ručně nebo s…
Do jedné misky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, krupicový cukr a jablka. V druhé misce rozmícháme vejce, podmáslí, olej (rozpuštěné máslo), třtinový cukr a vanilku.…
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.V podmáslí rozmícháme barvu. Nakonec…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
1. varianta: Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme tvarohy, špetku soli a rýžovou krupičku. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme těsto. Na zjemnění přidáme podmáslí -…
Do mísy dáme podmáslí, obě vejce, cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání…
V tomhle úžasném dezertu že je schovaná cuketa? Opravdu ano! Je součástí vláčného ořechového korpusu. Ukrývá se pod ozdobnou vrstvou čokoládovo - kávového krému, aby…
Hrníčkové banánové lívance jsou příjemně sladké a krásně voní po skořici, vanilce a banánech. Skvělou snídani, která potěší nejen ty nejmenší, zvládnete připravit během…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Nesnědlo se? Nevadí! Češi zachránili už 15 000 porcí jídla
Grilování má své zásady: Maso musí před přípravou odpočívat, přemíra tuku škodí chuti, stejně jako vidlička
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření