Opečený chléb s povidly a hermelínem

marketaC Kuchař: marketaC

Doba přípravy: 20 min 1 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 krajíc chleba
2 lžičky povidel (nejlepší domácí)
1 hermelín
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zabalíme hermelín do alobalu nebo do pečicího papíru a dáme do rozehřáté trouby asi na pět minut.

  2. Krajíc chleba opečeme v troubě, tak aby byl na povrchu křupavý, ale uvnitř měkký.

  3. Chleba vyndáme, namažeme povidly, hermelín vyjmeme z alobalu a opatrně rozkrojíme, rychle přendáme na chléb. Můžeme ještě zapéct pod grilem, ale povidla budou horká-pozor.

Poznámka

Místo povidel, je také dobrý brusinkový kompot.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečený chléb s povidly a hermelínem

  • zizala zizala

    Jo, s brusinkami znám, brusinky jsou příjemně pikantní, hodí se k tomu sýru. Povidla mi připadají na tohle příliš sladká :-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    zajímavé:yes::yes:manžel má povidla moc rád:yes:to by mu učitě chutnalo:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: opeceny chleba v troube chléb s povidly opečený chleba z trouby chléb z povidly opečený chléb chleba opečený v troubě

Zapomněl/a jsem heslo