Lehké zákysové řezy se šmakounem

anicka123 Kuchařka: anicka123

Doba přípravy: 60 minut včetně naplnění a zdobení 24 porcí Moučníky , Řezy 3 názory

Suroviny

300 g šmakouna meruňka
220 g špaldové mouky
280 g mouky pšeničné celozrnné
15 g holandského kakaa (v suchém stavu)
120 g hnědého třtinového cukru
700 ml plnotučného acidofilního mléka
100 ml řepkového oleje
perníkové koření dle chuti
1,5 lžičky jedlé sody (nebo bezfosfátového prášku do pečiva)
případně voda dle potřeby na doředění těsta
povidla a ořechy na dozdobení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny suché suroviny.

  2. Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřátě troubě na 175 st. cca 25 minut.
    Vychladlé můžeme po upečení rozkrojit a naplnit povidly, potřít povidly i navrchu a ozdobit vlašskými ořechy.

Poznámka

Energetická hodnota na 1 porci: 679 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 21.6 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 2.3

Povidla a ořechy nejsou započítány ve výživových hodnotách .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehké zákysové řezy se šmakounem

Tématické fráze: šmakoun recepty lehké řezy lehké ořechové řezy nejlepší recepty zakysova buchta meruňkový koláč z acodofilnim acidofilní řezy peceme se smakounem nejlepší lehké řezy koláč z acidofilní no mleka řezy že smakouna recepty ze šmakouna recepty z broskvového šmakouna jablečné řezy s bílkovin krustou lehke orechove rezy orechove rery lehke kakaový koláč s acidofilním mlékem řezy z acidofilního mléka lehke receptyna menu