Lehké zákysové řezy se šmakounem

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut včetně naplnění a zdobení 3 názory

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut včetně naplnění a zdobení 3 názory

Suroviny 24 porcí

300 g šmakouna meruňka
220 g špaldové mouky
280 g mouky pšeničné celozrnné
15 g holandského kakaa (v suchém stavu)
120 g hnědého třtinového cukru
700 ml plnotučného acidofilního mléka
100 ml řepkového oleje
perníkové koření dle chuti
1,5 lžičky jedlé sody (nebo bezfosfátového prášku do pečiva)
případně voda dle potřeby na doředění těsta
povidla a ořechy na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny suché suroviny.

  2. Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřátě troubě na 175 st. cca 25 minut.
    Vychladlé můžeme po upečení rozkrojit a naplnit povidly, potřít povidly i navrchu a ozdobit vlašskými ořechy.

Poznámka od kuchařky

Energetická hodnota na 1 porci: 679 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 21.6 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 2.3

Povidla a ořechy nejsou započítány ve výživových hodnotách .

Komentáře k receptu Lehké zákysové řezy se šmakounem

Tématické fráze: šmakoun recepty lehké řezy lehké ořechové řezy nejlepší recepty zakysova buchta meruňkový koláč z acodofilnim acidofilní řezy peceme se smakounem nejlepší lehké řezy koláč z acidofilní no mleka řezy že smakouna recepty ze šmakouna recepty z broskvového šmakouna jablečné řezy s bílkovin krustou lehke orechove rezy orechove rery lehke kakaový koláč s acidofilním mlékem řezy z acidofilního mléka lehke receptyna menu