Rychlá boloňská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenSlavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Máte rádi obíračku kostiček? Tady je velmi oblíbená varianta takřka bezpracného jídla z jednoho pekáčku. Kuřecí křidélka, pečená najednou s bramborami jsou to pravé pro…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Směsi z kuřecího masa se těší veliké oblibě, hlavně pro svojí nenáročnost na přípravu. Vyzkoušejte kuřecí směs na indický způsob, s kokosovým mlékem a okořeněnou kari a…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Šťavnaté masové kuličky, plné výrazných koření a bylinek, se skvěle doplňují s ostrou a pestrou zeleninovou směsí, která dodá každému soustu správný říz. Tento pokrm je…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami,…
Lahodný květák vynikne v tomto dobrém jídle. Jeho chuť zvýrazníme opékáním, díky kterému bude příjemně křupavý a zlatý. K dochucení použijeme trochu chilli. Vše spojíme…
O tom, že kapr v kombinaci s houbami chutná skvěle se můžete přesvědčit, vyzkoušíte-li tento recept. Porce ryby, poprášené moukou usmažíme, do pánve přidáme houby a vše…
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Guláše patří mezi oblíbené a tradiční pokrmy české kuchyně. K masovým a bramborovým tak můžeme do našeho repertoáru zařadit také bezmasý, z tofu a zeleniny. Dochutit ho…
Dopřejte si tradiční chuť domova s jednoduchou a sytou zelňačkou z hlávkového zelí. Tato voňavá polévka plná čerstvých surovin a koření vás zahřeje a dodá energii. …
Játra bychom do svého jídelníčku měli jednou za čas zařadit, protože jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Zde jsou obohacena o papriku a rajčata,…
Výhodou těstovin je jejich rychlá příprava (vaření trvá zhruba 10 minut). Pokud je doplníme smetanovou omáčkou a kuřecím masem, získáme lahodný a lehký pokrm, kterým se…
Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…
S játry se velice snadno a rychle pracuje. Jsou vhodná na minutky, třeba jako v tomto receptu. Na cibulce podušenou směs paprik a rajčat doplní právě nudličky z jater a…
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si…
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě…
Italské řízky jsou lahodnou variantou klasických smažených řízků, které díky ochucenému trojobalu získají jedinečnou chuť. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji.Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy).Jakmile je maso orestované,…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…