Dietní čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVe vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Omáčka z rajského protlaku podávaná s paprikami plněnými směsí z mletého masa a rýže je osvědčená a dobrá klasika. Omáčku ochutíme novým kořením a bobkovým listem a…
Ideální pro rychlou a sytou večeři. Špagety uvařené na skus, doplněné masovou omáčkou vonící po koření a rajčatech, jsou jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších jídel.…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením.…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého…
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme s polu s kukuřicí bez nálevu a kořením k masu. Škrob rozmícháme s…
Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření.Na tento základ…
Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme plátky sýru, rajský protlak, chilli omáčku a pórek, nakrájený na kolečka. Za občasného promíchání na mírné teplotě necháme sýr…
Květák uvaříme do měkka a poté rozmačkáme/rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, koření a zpracujeme těsto, které rozprostřeme do vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté…
Křídla omyjeme a osušíme. Ustříháme tenké špičky a když jsou křidélka větší, rozdělíme je v kloubu. Smícháním všech surovin umícháme těstíčko a případně dochutíme podle…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, potom je propláchneme a necháme okapat. Mezitím si nastrouháme sýr a připravíme omáčku.Omáčka: Rajský protlak rozmícháme v…
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájenou uzeninu a brambory.Vše zasypeme uzenou červenou…
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na tuku, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme rajč. protlak, opět orestujeme. Potom přidáme mraž. zeleninu a…
Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso…
Kuracie mäso, šampiňóny, papriku nakrájame na malé kúsky, bielu časť póru na jemné kolieska, a slaninu na menšie kocky. Do rozpáleného oleja vložíme kuracie mäso,…
Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladkú omáčku. Vmiešame pretlak, osolíme, necháme povariť 10 minút na hustejšiu omáčku. Vložíme…
Nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku a mäso pokrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a podusíme domäkka. Potom mäso poprášime múkou,…
Cuketu nakrájíme asi na 3 cm dlouhé hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme najemno. Bazalku nakrájíme na jemné nudličky, špagety uvaříme na…
Kure naporcujeme na 6 dilku osolime, opeprime, pridame pokrajenou cibul, rajcata a papriky, zalijeme vodou a pridate kecup, staci mala sklenicka. Vse dame do trouby…
Řádně očištěné a pokrájené houby uvaříme v 1 litru vody. Vyjmeme a necháme odkapat. Vývar z hub uchováme. Na pánev dáme olej nebo sádlo a vložíme nadrobno nakrájenou…
Žľazy umyjeme, narežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mliekom. Dáme na 12 hodín do chladu. Potom plátky vyberieme a prepláchneme vodou. Na oleji speníme…