Pstruh s bylinkovou omáčkou

Ryby Doba přípravy: 50 min 9 názorů

Ryby Doba přípravy: 50 min 9 názorů

Suroviny

pstruh
citron
sůl
bazalka
česnek
petržel
pažitka
máslo
mléko
brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha osolit, pokapat citronovou šťávou, posypat bazalkou, dovnitř proložit plátky česneku, obalit v mouce a zasypat trochou bylinek, osmahnout.

  2. Když se nám pstruh smaží, připravíme bešamelovou omáčku. Na másle osmahnout mouku (prostě udělat řídkou jíšku), pak postupně za stálého míchání přidávat studené mléko, až má omáčka konzistenci, jaká vám chutná.

  3. Povařit, osolit, přidat velké množství sekaných bylinek a 2 stroužky nastrouhaného česneku.

  4. Syrové brambory na osminky, dát na plech potřený olejem a v troubě upéct. Osolit až po upečení, jinak by neměly kůrku.

Poznámka od kuchařky

Moje mamka ryby nejí, ale tohohle pstruha miluje a je to jediný způsob přípravy, kdy si rybu dá a vyloženě se na ní těší.

Komentáře k receptu Pstruh s bylinkovou omáčkou

Tématické fráze: omáčka k pstruhovi mražený pstruh omáčka ke pstruhovi mražený pstruh recept pstruh s bazalkou jak udělat pstruha pstruh mražený pstruh bazalka ryba s bylinkovou omáčkou jak připravit mraženého pstruha příprava mraženého pstruha bylinkova omacka k rybe omacky k pstruhovi mražený pstruh recepty bylinková omáčka na másle na ryby pstruh na bylinkách omáčky ke pstruhovi pstruh na bazalce pstruh na másle recept bylinky na pstruha