Ostružinové lahodné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete…
Úroda sezonního ovoce si mnohdy žádá rychlé zpracování. S tímto receptem můžete uvařit sladkou přesnídávku z oblíbeného ovoce. To jen očistíte, rozvaříte a rozmixujete.…
Ve studeném mléce rozmícháme jahodový pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek nebo sklenic.Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a…
Podzimní úrodu v poslední době velice oblíbených dýní můžeme zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou doslova dělat…
Nejdříve si připravíme náplň - z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme…
Náplně: Nejdříve si uvařím hustý kakaový puding, používám málo tekutiny, kvůli opravdu pevné hustotě, jelikož se mi s tekutějšími náplněmi špatně pracuje (asi to chce…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. I přes to je bábovka vláčná a velice měkká, péřová. A proč papouščí? Protože do formy vrstvíme těsto tří různých barev. Po…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Vejce ušleháme s cukrem, mouku promícháme s kypřícím práškem a kakaem a vmícháme do ušlehaných vajec. Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v předem…
Tyto řezy zaujmou nejen výraznou jahodovou chutí, ale i pěkným vzhledem. Dvoubarevný korpus po vychladnutí potřeme růžovým krémem. Krém postříkáme rozpuštěnou čokoládou,…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Zužitkujte sklizeň jahod a připravte si jednoduché a rychlé pudinkové řezy z listového těsta. Sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Řezy budou skvěle…
Přesnídávku ohřejeme v hrnci. Pudinky a cukr rozmícháme ve vodě a přilijeme do horké přesnídávky. Na mírném ohni stále mícháme do houstnutí. Skleněnou mísu vyložíme…
Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa. Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne. Do ostatneho cesta si vmiesam…
Sladké poháry jsou nejen skvělou odměnou, ale také chutnou svačinkou. Připravte si s námi vrstvený jahodový pohár. Vespod najdeme jogurt, na něj dáme jahodový pudink a…
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Tenoučké palačinky, usmažené do zlatova, s křupavými okraji a doplněné o oblíbenou nádivku. To je lahůdka, kterou milují malí i velcí. Pokud ještě neznáte, připravte si…
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…