Mrkvový řez se skořicí a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.Mezitím do…
Úroda sezonního ovoce si mnohdy žádá rychlé zpracování. S tímto receptem můžete uvařit sladkou přesnídávku z oblíbeného ovoce. To jen očistíte, rozvaříte a rozmixujete.…
Podzimní úrodu v poslední době velice oblíbených dýní můžeme zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou doslova dělat…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Ve studeném mléce rozmícháme jahodový pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek nebo sklenic.Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a…
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. I přes to je bábovka vláčná a velice měkká, péřová. A proč papouščí? Protože do formy vrstvíme těsto tří různých barev. Po…
Nejdříve si připravíme náplň - z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Zužitkujte sklizeň jahod a připravte si jednoduché a rychlé pudinkové řezy z listového těsta. Sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Řezy budou skvěle…
Taky i tento zákusek sem pekla pro mého bratra na rodinnou oslavu. Zítra se bude ochutnávat. Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do…
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Uvaříme hustý pudink z půl litru mléka a dvou pudinků.Dáme do stroje vyšlehat, aby chladl nebo můžeme dát do umyvadla studenou vodu, do které hrnec postavíme a mícháme…
Tyto řezy zaujmou nejen výraznou jahodovou chutí, ale i pěkným vzhledem. Dvoubarevný korpus po vychladnutí potřeme růžovým krémem. Krém postříkáme rozpuštěnou čokoládou,…
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním…
Tenoučké palačinky, usmažené do zlatova, s křupavými okraji a doplněné o oblíbenou nádivku. To je lahůdka, kterou milují malí i velcí. Pokud ještě neznáte, připravte si…
Jahodové řezy jsou svěží a lahodný dezert, na který můžete použít i letní zásoby ovoce z mrazáku. Spojení nadýchaného piškotu, jemného krému a jahod tvoří dokonalou…
Lehký a osvěžující jahodovo-jogurtový pohár, který zvládnete během chvilky. Sladké jahody a jemný jogurt tvoří lahodný dezert pro letní dny. Příprava není složitá a…
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, PDP a mléka vypracujme těsto, které můžeme - ale nemusíme - dát odpočinout do lednice na později. Až se dostaneme k pečení,…
Přesnídávku ohřejeme v hrnci. Pudinky a cukr rozmícháme ve vodě a přilijeme do horké přesnídávky. Na mírném ohni stále mícháme do houstnutí. Skleněnou mísu vyložíme…
Vejce s cukrem pořádně vyšlehat do husté pěny. Potom opatrně zlehounka vmíchat mouku a pudink. Upéct klasicky, jako piškot. Jahody nalít do do odměrky, přidat…
Vejce s cukrem pořádně vyšlehat do husté pěny. Potom opatrně zlehounka vmíchat mouku a pudink. Upéct klasicky, jako piškot. Jahody nalít do do odměrky, přidat…