Jahodovo-jogurtový pohár
Recept ještě nebyl hodnocenLehký a osvěžující jahodovo-jogurtový pohár, který zvládnete během chvilky. Sladké jahody a jemný jogurt tvoří lahodný dezert pro letní dny. Příprava není složitá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehký a osvěžující jahodovo-jogurtový pohár, který zvládnete během chvilky. Sladké jahody a jemný jogurt tvoří lahodný dezert pro letní dny. Příprava není složitá a…
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Toužíte po dokonalém dezertu, který v sobě spojuje jemný piškot, svěžest jahodového krému a bohatou chuť čokoládové polevy? Pak je tento recept přesně pro vás! Jeho…
Smícháme cukr s vejcí, přidáme olej a umícháme dohladka. Přidáme mouku s práškem, mléko. Polovinu těsta odlijeme a přidáme do něj pudink rozmíchaný s mlékem a kokosem. …
Lehký piškotový moučník bez mouky, ve kterém šťavnaté jahody, jemný krém a čokoládová poleva vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, to je moučník, osvěžující sladkost,…
Vyválíme těsta na velikost plechu a plech vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 200°C. Jedno těsto dáme na plech. Na něj nasypeme dětské piškoty a mražené…
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší)…
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru…
Do kastrolku vysypeme oba sáčky pudinku, přidáme mléko a uvaříme hustý krém. Cukr přidáme dle svých zvyklostí ( já pudink osladila 1 PL diacukru)) a necháme vychladnout.…
Korpus potřeme marmeládou.Jednu polovinu korpusu polijeme (spíše potřeme) hustým uvařeným vanilkovým pudinkem.Druhou polovinu korpusu polijeme ( spíše potřeme) hustým…
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, PDP a mléka vypracujme těsto, které můžeme - ale nemusíme - dát odpočinout do lednice na později. Až se dostaneme k pečení,…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…
Vezmu dortovou formu. Vyskládám ji piškotama, které jsem namočila v kompotové štávě. Skládáme tři vrstvy na sebe. Až mám hotovo naskládám navrch piškot, kompotové jahody…
Uvaříme hustý pudink z půl litru mléka a dvou pudinků.Dáme do stroje vyšlehat, aby chladl nebo můžeme dát do umyvadla studenou vodu, do které hrnec postavíme a mícháme…
Na vále nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, rozválíme ho pizza válečkem na pečicí papír, který vložíme do kulaté formy.…
Na vále nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, rozválíme ho pizza válečkem na pečicí papír, který vložíme do kulaté formy.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Přineste oslavenci na stůl kousek léta s originálním dortem ve tvaru bedničky jahod! Tento jedinečný dort okouzlí nejen svou osvěžující chutí, ale také nápaditým…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Zahrádky se pomalu začínají červenat slaďoučkými jahodami a přichází tak čas na jahodové dobroty, kterých je opravdu nespočet. Mezi ně patří i křehoučký koláč s…
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním…
Vždy v 1/2 l mléka postupně uvaříme různé pudinky. Na dno nádobky dáme piškoty a ovoce a zvrchu ozdobíme dle fantazie. U nás mají rádi sušenky, lentilky, gumové bonbonky.