Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Římský kmín mletý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pikantní květáková polévka

Pikantní květáková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V sychravém počasí přijde vhod polévka, která zahřeje a zasytí. V této se snoubí jemný květák s výrazným kořením. Zázvor a chilli paprička dodají polévce říz. Podáváme…

poslirecept

40 min

Bylinkový králík na houbách

Bylinkový králík na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme. Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule…

Rýže s čočkou po libanonsku

Rýže s čočkou po libanonsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku.…

bonapet

40 min

Květákové sabdží

Květákové sabdží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…

Indra

70 min

Arabský hummus

Arabský hummus

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hummus je tradiční arabský pokrm, který má kořeny na Blízkém východě. Jeho základem je vařená cizrna, citronová šťáva a česnek, které vytvoří výtečnou pomazánku ideální…

poslirecept

75 min

Falafel z klíčené cizrny

Falafel z klíčené cizrny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Falafel – křupavé cizrnové krokety podávané s bylinkovým dresinkem a kuskusem, vás alespoň na okamžik přenesou do zemí Blízkého východu. Příprava klíčené cizrny je sice…

jumano

35 min

Karotkové "rösti"

Karotkové "rösti"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo použijeme škrabku. V pekáčku smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, olejem a kořením. Pečeme na cca 200 stupňů asi 20 minut. Ke konci…

Garam masala

Garam masala

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…

michsamant

60 min

Kuřecí směs do bagetky

Kuřecí směs do bagetky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…

aisha

60 min

Marocký kuskus (bezlepkový)

Marocký kuskus (bezlepkový)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…

Jednoduchý kapr v alobalu

Jednoduchý kapr v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Filety z kapra pokapeme cotrónovou šťávou, posolíme, pokmínujeme a necháme chvilku odležet. Porci dáme na alobal, poklademe nakrájeným medvědím česnekem, krájenými…

Bylinkový losos

Bylinkový losos

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Z ingrediencí vytvoříme marinádu, do ní naložíme na hodinu omyté a osušené filety.Vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi (nebo lépe grilu) z obou stran prudce opečeme.…

1 6 7 8 9 10 22

Naposledy jste si prohlédli