Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru
Recept ještě nebyl hodnocenPropláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minut, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.Čočku vaříme cca 12 minut doměkka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minut, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.Čočku vaříme cca 12 minut doměkka,…
Tmavozelená čočka si během vaření zachová tvar a uvaříme ji velmi snadno a rychle. Stačí jí smíchat s osmaženou cibulí a směsí indického koření, které jídlu dodá…
Cizrnu necháme namočenou alespoň na 12 hodin ve vodě. Vodu vyměníme a spolu s 2 lístky bobkového listu uvaříme doměkka. Římský kmín rozdrtíme spolu s větší špetkou…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice.Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť.Do mixovacej nádoby nasypeme…
Čočku vypereme, zalijeme 3 hrnky vody a uvaříme do měkká. Necháme vychladnout.Čočku, prolisované stroužky česneku, sezamovou pastu a olivový olej vložíme do food…
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno…
Všechny ingredience jsem rozmixovala do hladka v mixéru. Akorát u chilli papriček doporučuju vyndat semínka…Kari pasta v lednici vydrží zhruba týden, v mrazáku ji můžete…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek rozdrťte…
Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené houby a nakrájené srdce. Posolíme, pokmínujeme a dusíme asi hodinu. Podléváme vodou. Ke konci přidáme špetku…
Filety z kapra pokapeme cotrónovou šťávou, posolíme, pokmínujeme a necháme chvilku odležet. Porci dáme na alobal, poklademe nakrájeným medvědím česnekem, krájenými…
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme…
Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí.Na…
Červenou řepu nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Ořechy nasekáme najemno. Římský kmín rozdrtíme najemno v hmoždíři. V misce smícháme řepu, ořechy, římský kmín a olej,…
Předmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody. Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky. Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí,…
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva kusy,trochu naklepeme,obalíme v bylinkové směsi a necháme asi 2 hodiny marinovat v misce, do které jsme dali olej. Na pánvi rozpálíme olej,…
Maso nakrájíme na kostky, mrkev můžete na půlkolečka nebo nudličky a kedluben na kostičky. Na oleji nejprve orestujeme maso, pěkně ze všech stran, pak přisypeme koření,…
Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Rybu osolíme a jemně posypeme římským kmínem. Zapékací talíř vytřeme olivovým olejem a rybu na něm zapečeme.Podlijeme trochou zeleninového vývaru. Na oleji osmažíme…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, cibule na klínky. Oboje dáme na plech, přidáme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a posypeme mletým…
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila…
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhané (nebo nakrájené na hranolky) mrkve a kedlubnu, promícháme, podlijeme…
Očistila jsem zázvor a nakrájela ho na malé hranolky. Nakrájela jsem cibuli nadrobno. V keramickém woku jsem rozehřála olej a ghee. Přidala jsem do něj cibuli a zázvor.…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Etiketa je důležitá i na dovolené, říká Ladislav Špaček. Jídlo si neodnášejte z restaurace, nevozte si řízky a dbejte zvyků dané země, radí
10 nejpopulárnějších jídel na světě: Jak na ty nejlepší špagety, domácí burger i dokonalou pizzu?
Byliny v kuchyni: Vyrobte si karmelitánské kapky z meduňky! Zmírní bolesti i depresi