Marinované kuřecí kousky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

500 g kuřecích řízků
Na marinádu:
1 dcl bílého suchého vína
1 dcl oleje
1 PL sójové omáčky
2 bobkové listy
1 KL římského kmínu
1 KL chilli
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
sůl
pepř
Na obalení:
strouhanka
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky nebo menší kousky a min. na 2 hodiny je naložíme do marinády.

  2. Poté kousky obalíme ve strouhance s posekanou petrželkou a poskládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Potřeme lehce olejem a pečeme v rozpálené troubě na 200 C cca 15 minut, aby kousky nebyly vysušené.

  4. Podáváme s česnekovou majonézou, tatarkou nebo jiným dipem.

Poznámka

Můžeme smažit i na pánvi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované kuřecí kousky

Tématické fráze: marinované kuře kurecí kousky marinovane kureci maso kureci maso marinovane na kousky kureci kosky marinované kuřecí kostky marinované kuřecí marinované kuřečí maso v troubě marinované kuřecí kousky pečené v troubě pečené marinované kuřecí maso kuřecí marinované kostky pečeme marynuje kuřecí naso kuřecí kousky na nudličky marinované kuřecí kousky s majonézou kuřecí kostky marinované smazene kureci kosky kuřecí kousky marinované smažené nakladane a marinovane recepty pečení marinované kuřecí maso kureci kousky v sojove

Zapomněl/a jsem heslo