Treska s cuketou na kokosovém mléce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Ryby 0 názorů

Suroviny

500 g filetů z tresky
1 mladá cuketa
300 ml kokosového mléka
Pasta:
1 pokrájená cibule
2 lžičky rybí omáčky
šťáva z poloviny limety
1 červená chilli paprička
2 lžičky podrceného římského kmínu
2,5 cm kousek zázvoru (nakrájený na malé kousky)
3 stroužky česneku
2 lžíce arašídového oleje
malá hrstka čerstvých koriandrových lístků
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na pastu vložíme do mixéru a rozmixujeme.
    Dáme rozehřát hlubší pánev, nejlépe wok, rozmixovanou směs na ni přesuneme a necháme asi minutu smažit, pak zalijeme kokosovým mlékem.

  2. Filety z tresky nakrájíme na kostky a přidáme do pánve. Necháme asi 2-3 minuty vařit, přitom občas pánví opatrně potřeseme, aby se kousky ryby nepřilepily ke dnu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly.
    Cuketu nakrájíme na delší nudličky a přidáme do pánve k rybě. Vše necháme ještě asi 1-2 minuty povařit, jen tak, aby cuketa zůstala ještě trochu křupavá a můžeme vypnout.
    Porce na talíři posypeme koriandrovými lístečky a kdo má rád, může přidat pár koleček chilli papričky.

Poznámka

Příloha není nutná, ale kdo se bez ní neobejde, může přidat rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska s cuketou na kokosovém mléce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty treska recept kokosove mleko recepty smažená ryba v kokosovém v mléce recepty z cukety