Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g
2 hermelíny
2 cibule
100 g špeku
olivový olej
mletý pepř čtyř barev
hrubě mletá mořská sůl
1-2 lžíce másla
100 ml masového vývaru (nebo horké vody)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den).

  2. Hodinu a půl před úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně tepelně připravené.

  3. Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání.

  4. V pánvi rozehřejeme špek, který jsme pokrájeli na kostičky a opečeme na něm tenká kolečka cibule dohněda.

  5. Přendáme do vhodné nádoby, navrch položíme podélně rozkrojený hermelín (řeznou stranou vzhůru) a udržujeme horké, ale křupavé v troubě.
    Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí.

  6. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby.

  7. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

  8. Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného hermelínu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 615 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je krása:-D:yes: steak medium:-p a skvělá příloha

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak ten se ti Elizo povedl. +bodík 18

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, super:-!:yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezké obrázky hezkého masíčka:-p;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc děkuji za pozitivní komentáře..:-K S masíčkem takového druhu je radost pracovat - o konzumaci nemluvě..;-);-)
    Bála jsem se, abych ho nezkazila, ale nakonec to dopadlo nad očekávání a věřím, že podle detailního popisu si úžasný steak připraví i začátečník.:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

  • misza misza

    Luxusní papání i fotky :-p :yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Tak to je mazéc.:yes: Naprostá dokonalost. Nechceš mě adoptovat?;-) +15:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    parádní dobrota:-p:yes: úplně cítím tu chuť na jazyku:-p nádherné variace z hovězího masíčka;-):yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    ... a hermelín, tak to můžu:-p. přidávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: nádhera:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z príma surovin velká a krásně nafocená dobrota:-p+12:yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Bibinka Bibinka

    Elízo, to jsou hody;-) Takovou parádou bych teda nepohrdla a ty chutě, no mňam, to je moje gusto:-p:-p:-p Dávám ti 8.bod:yes:ale klidně bych jich dala víc....jenže...nejde to:-(Pěkně si si s tím pohrála, i ty brambůrky jsou luxusní:-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ach,jo - zase dobrůtka, která láká k vyzkoušení:yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nízký roštěnec nízký roštěnec recept nízký roštěnec recepty hovězí nízký roštěnec recepty roštěnec vysoký roštěnec steak příprava steak z hovězí roštěné hovězí nízký roštěnec recept recepty nízký roštěnec recept na nízký roštěnec sirloin steak steak z hovězí roštěné recept sirloin steak recept roštěnec steak příprava roštěnec recept recept nízký roštěnec roštěnka steak recept na roštěnec steak roštěnec roštěnec steak

Zapomněl/a jsem heslo