Smažené jablečné kapsičky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme náplń: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do kastrolu, jen lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme náplń: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do kastrolu, jen lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu,…
Těsto: do mísi prosejeme hladkou mouku, přidáme žloutky, rozpuštěnou heru, cukr, a prášek do pečiva. Vezmu šlehač a všechno mísím, až do - hutnější "drobenky", potom…
Zmiesime múku, orechy, cukor, vanil. cukor a soľ spolu s tukom a vajcom a vypracované cesto odložíme na pol hodiny do chladu. Zmiešame hrozienka, lieskovce a ryžu. …
Z mouky, cukru, kakaa, skořice, vajíčka a másla vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice. Pak kousky těsta natlačíme do formiček a pečeme při 200°C…
V mléce uvaříme pudinky s cukrem. Necháme vychladnout a postupně vmícháme zakysané smetany. Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty namočenými v…
Změklý tuk rozšleháme s cukrem a vejci, pak přidáme olej a střídavě vlažné mléko a mouku smíchanou s kakaem, kávou a práškem do pečiva. Těsto vylijeme do hlubokého…
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha, přidáme ořechy a pečeme na 160stupnů. Rozkrájíme na 3 pláty a potřeme krémem. Na něj naklademe anananas. Dozdobíme čokoládou.
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, po částech přidáváme horkou vodu a olej. Přidáme mouku smíchanou s pudinkem a práškem do peč., citr. kůru a nakonec vmícháme sníh z…
Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny.…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z…
KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce…
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme…
Všechny suroviny smícháme v řidší těsto, rozetřeme ho do koláčové formy a hustě poklademe třešněmi. Koláč pečeme při 180°C po dobu asi 30 minut. Upečený zchladlý koláč…
Gaštanové pyré pomiešame s pomletými piškótami a maslom. Pridáme rum, práškový a vanilkový cukor.Hmotu odložíme do chladu na 2 hod./ja som pracovala hneď/. Rukami…
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°. Připravíme korpus. Smícháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou šťávou a olejem. Ve druhé míse smícháme suché suroviny…
Med, cukor, maslo premiesame a zohrejeme. Nevarit! Odstavime zo sporaka a obcas premiesame. Este do tepleho vmiesame dve vajcia. Sypke suroviny zmesame v miske (…
Připravíme linecké těsto, které pak dáme na 20 min.do mrazáku. Poté vyválíme, ne moc tence , a dáme do dortové formy nebo do pekáčku spolu s pečícím papírem.Tvarohy dáme…
Troubu zapneme na165 stupňů. Formu vymažeme tukem vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy dáme bílky, které ušleháme do tuhého sněhu. Do druhé mísy dáme žloutky,…
Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo…
Hrušky ošúpeme. Biele víno zmiešame s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a necháme zovrieť. Do tekutiny vložíme hrušky, aby boli ponorené, ak treba dolejeme vodu. Pomaly…
Oddělíme si bílky od žloutků,ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháváme cukr s vanilk.cukrem a žloutky,nakonec lehce vmícháme ořechy smíchané se strouhankou a 1…
Tuk + vodu + oba cukry + kakao+ rum dáme vařit. Z uvařené směsi odebereme hrnek na stranu. Do uvařené vlažné hmoty přidáme mouku, vejce a pdp.Vše dobře promícháme,…
1) Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs…
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním
Exotické ovoce od A do Z, díl II.: Jak chutná pithaya a čím jsou zvláštní baby banány?
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat