Vepřové rizotko

amarcha Kuchařka: amarcha

Doba přípravy: 40min 3-4 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

250 ml kulatozrnné rýže (asi 1 větší hrníček )
1 cibule
150 g vepřové kýty (kotleta)
trocha kari
grilovací koření
sůl
mletá paprika
1/2 kostky masoxu
mražený hrášek (měla jsem domácí)
trocha sušených žampionů
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat.

  2. V jiném hrnci si rozehřeju trochu oleje a vhodím oloupanou nakrájenou cibulku najemno. Mezitím si krájím maso na malé kostky, osolím, posypu grilovacím kořením a promíchám.

  3. Ke zlatavé cibulce vhodím maso aby se trochu zatáhlo.

  4. V hrníčku si rozmíchám kostku bujonu s horkou vodou.

  5. Maso si hojně posypu ml. paprikou (záleží velice na kvalitě papriky hodně ovlivní chuť) asi 2-3 PL, a promíchám.

  6. Poté přiliju masox rozmíchaný s vodou a maso dusím do změknutí.

  7. Až je maso měkké přisypu hrášek mražený a žampiony. Chvilinku provaříme a vmícháme rýži. Navrch jsem si posypala parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové rizotko

  • yossi yossi

    Namiesto žampiónov som použil kukuricu. Super jedlo.;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo