Sváteční polévka z dýně hokkaido
Recept ještě nebyl hodnocenPodzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější.…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Kdo by nemiloval upečené a naplněné šneky. Jejich přípravu si můžeme zjednodušit koupením již hotového pizza těsta, které po rozbalení naplníme a smotáme tentokrát do…
Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Trvá to asi 5 minut, tedy než vyplavou na povrch, slijte a přilite trochu olivového oleje, aby se gnocchi neslepily. Mezitím opečte…
V podzimním počasí jistě uvítáme pořádnou dávku vitamínů, navíc když je ve formě lahodného salátu. Salát z řepy, mrkve, zelí a jablek je nejen zdravý, ale také výborně…
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Přidejte…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy. Dáme do lednice. Mangová náplň je na koláči to nejjednodušší. Oloupeme mango a rozmixujeme…
Šátečky z listového těsta připravíme velmi snadno. Náplň můžeme zvolit podle chuti. Skvěle chutnají s vařenou brokolicí a nivou, která svou výraznou chutí náplň dobře…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky.Běžným způsobem uvaříme rýži.Rozehřejeme olej, na který dáme velmi krátce…
Zapečená granola je oblíbená a zdravá snídaně, která dodá energii, dobře zasytí a navíc pěkně křupe. Nemusíme ji vždy připravovat na sladko, výborně chutná i slaná verze…
Granola je vyplešená, dokřupava vypečená verze klasického sypaného müsli. Tahle čokoládová granola je slazená javorovým sirupem a chuťově vyladěná arašídovým máslem a…
Lahodné spojení rýže, pečeného květáku, řapíkatého celeru a voňavé šalvěje v dobrém rizotu. Rizoto na závěr ochutíme parmazánem a podáváme posypané pečeným květákem a…
Vícezrnné müsli, to je zdravá energie pro každý den. Dodá potřebnou energii a pohodu. Kombinace různých druhů obilovin, oříšků, semínek a sušeného ovoce je nejen plná…
Pokud patříte mezi milovníky vegetariánských jídel, tenhle recept se vám jistě bude líbit. Bramborové knedlíky z celozrnné jsou naplněné vynikající zeleninovou směsí a…
Tuto výbornou polévku z ředkviček a brambor okořeníme výrazně aromatickým kořením, přidáme trochu chilli a na závěr rozmixujeme a zjemníme kokosovým mlékem. Horký krém…