Jablkové řezy á la "Hraběnka"
Recept ještě nebyl hodnocenJednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Do pekáčku buď vložíme pečicí papír, nebo ho velmi pečlivě vymažeme tukem. Kompoty odděleně scedíme, ale šťávu smícháme dohromady. První vrstvu plátků namáčíme do…
Vejce prošleháme s minerálkou a přidáme všechny zbývající suroviny. Pořádně metličkou prošleháme.Pánvičku vytřeme olejem a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme jogurty a hladkou mouku promíchanou s kokosem a práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný…
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici.Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme…
V tomto lahodném koláči si vychutnáme sladké a šťavnaté blumy zasypané voňavou skořicovou drobenkou s křupavými mandlemi. Mimo sezónu blum můžeme použít i jahody. Jistě…
Cuketa v moučníku? Ano – a výsledek vás mile překvapí! Díky cuketě je perník krásně vláčný, jemný a dlouho vydrží čerstvý. Tento jednoduchý recept si zamilujete jako…
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Perníky mají mezi českými moučníky svoji tradici. Vyzkoušeli jste však někdy už připravit perník z cukety? Jemně nastrouhaná dodá těstu potřebnou vláčnost a na chuti…
Mrkev nastrouháme na jemno, očištěná jablka na hrubo. Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy, vymazané a vysypané hrubou moukou, nebo vystlanou pečícím…
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Banány jsou jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů tropického ovoce. Čím je banán zralejší, tím se v něm tvoří více cukru, proto již není třeba tyto…
Rajská omáčka nás v nejrůznějších podobách provází už od mateřské školky doslova po celý život. Udělat dobrou rajskou je ctí každé kuchařky a proto každý recept je jiný,…
Těstoviny se zeleninou a fazolemi jsou vynikajícím a výživným jídlem, které spojuje klasickou italskou kuchyni s bohatstvím čerstvé zeleniny a bílkovinami bohatými…
Rádi by jste mlsali zdravěji? Je to snadné, můžete připravit drobenkový koláč ze špaldové mouky, která je snadno stravitelná a má nízký obsah lepku. Navíc má krásnou,…
Tento lahodný švestkový džem s čokoládou a lískovými oříšky, který si sami připravíte, budou milovat děti i dospělí. Má mnoho způsobů využití, ať už na palačinky, na…
Vynikající domácí jablečný štrúdl ocení nejen každý člen rodiny, ale i milá návštěva. Vláčné máslové těsto s tvarohem je rychle připravené a skvěle se s ním pracuje.…
Výborný odzkoušený recept na lité kynuté těsto s borůvkami a křupavou drobenkou. S těstem se dobře pracuje a má netradičně řídkou konzistenci. Koláč je velmi nadýchaný a…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Tento švestkový koláč v sobě spojuje sladkost šťavnatých švestek s jemností krémové náplně. Křehké těsto tvoří základ, na kterém se rozprostírá krémová náplň, zatímco…
Koláč, který upečete ke snídani dřív, než se rodina vzbudí, je nadýchaný a vláčný díky použité kyšce a strouhanému kokosu. Těsto na plechu poklademe strouhanými jablky,…