Estonský kringel
Recept ještě nebyl hodnocenKringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně…
Jablečný štrúdl, to je moučník, který vás nikdy nezklame. Žádné listové těsto z obchodu, ale snadné a poctivé domácí těsto. Než se štrúdl upeče, vůně másla, skořice,…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Jablečný koláč pro ty z nás, kteří mají zdravotní omezení a nemohou kravské mléko ani vejce, připravíte během chvilky. Jednoduché lité těsto proložíme vrstvou…
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s…
Listové těsto, jablka a skořice jsou osvědčená a oblíbená klasika, která skvěle chutná. Zkuste z nich tentokrát místo štrúdlu připravit krásné jablečné růže. S tímto…
Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak…
K Vánocům patří stromeček, dárky a také perníčky. Kdy jindy rozvonět dům medem a kořením. Recept na toto těsto je bez tuku, nevadí mu tedy nechat ho déle odležet. Můžete…
Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jadřinců a oloupeme, peckovice odpeckujeme), Ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, šťávu z…
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme smetanu, rozkvedlané vejce, kůru nebo aroma a vše smícháme dohromady. Nádobu remosky už předem vyložíme do 2/3…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a cukrem. Poté do ni nasypeme oříšky. Promícháme, oříšky vyndáme na pečící papír, oddělíme je od sebe, necháme ztuhnout. …
V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum. V misce vedle promísíme mouku,kakao,rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a…
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a dobre premiešame. Pridáme vajcia, cukor a nahrubo postrúhané jablká ( nešúpeme ). Všetko spolu premiešame. Na panvici na…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Jablečný závin je velmi křehký a vláčný díky použitému rostlinnému tuku. Těsto velmi připomíná listové, ale rozhodně není tak pracné. Zvládnou jej připravit i…
Nepečené kuličky mají mnoho různých příchutí, ale základem jsou mnohdy mleté ořechy. K ořechům pak přidáme třeba šťávu a kůru z citrusů, které těsto skvěle osvěží a…
Hruškový moučník s vůní skořice. Právě na sklonku léta probíhá sezona hrušek a tahle bábovka bude chutnat opravdu všem. Je vláčná, šťavnatá a na povrchu navíc přelitá…
Křehké linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější vánoční pochoutky. Krásně voní po vanilce a rozplývá se na jazyku. V tomto receptu do něj přidáme mleté mandle, díky…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Mouku smicháme se solí, práškem do pečiva, skořicí, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Do těsta nakonec přidáme…