Staročeský jablečný závin
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavý staročeský jablečný závin s křehkým tenkým těstem je plněný jablky a voní po skořici. Strouhanka zabrání promočení těsta a závěrečné potření rozpuštěným máslem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavý staročeský jablečný závin s křehkým tenkým těstem je plněný jablky a voní po skořici. Strouhanka zabrání promočení těsta a závěrečné potření rozpuštěným máslem…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu, skořici, sůl a cukr. 3) V druhé míse smícháme máslo s medem, mléko, extrakt, vejce a…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Mouku smícháme se sodou, skořicí a vanilkou. Vejce promícháme s cukrem a medem a vlijeme do mouky. Uhněteme hladké těsto.Z těsta utvoříme kuličky velikosti vlašského…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho…
Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část…
Oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme, jemně vymačkáme šťávu.Přidáme máslo, mouku, skořici a muškátový oříšek.Vše pořádně zpracujeme v těsto, poté dáme minimálně na…
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak…
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jejich příprava je tak snadná, že je zvládnou i začátečníci. Do přípravy ale…
Křehké ořechové trubičky plněné sametově hladkým karamelovým krémem jsou dokonalou pochoutkou pro milovníky sladkého. Tento dezert, který spojuje intenzivní chuť ořechů…
Vynikající cukroví si můžete dopřát i pokud musíte držet bezlepkovou dietu. Tyhle křehounké pracny jsou tak lahodné, že vůbec nepoznáte, že jsou bez lepku. Určitě je…
Favoriti mezi vánočním cukrovím jsou různí. Kdo má rád jednoduché a křehké kousky, u toho jistě zaboduje tento recept. Těsto z bílkového sněhu dochutí mleté mandle a…
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek.Do mísy robotu dáme mouku, žloutek, roztopené máslo, špetku soli a…
Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.Odlijeme si cca 200 ml mléka.Zbytek mléka dáme vařit…
Nepečený dezert z oblíbených Lotus sušenek si zamilujete. Kombinace pudinkového krému s tvarohem, sušenek karamelové chuti a ovoce, je prostě neodolatelná. Jaké ovoce do…
Rajská omáčka je velmi oblíbená u dětí právě proto, že je sladká. Prostřednictvím Extrakurzy.cz si ji můžete připravit krok za krokem a rovnou podle šéfkuchaře Petra…
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi snadné a chutné. Těsto připravujeme bez kynutí a díky máslu je po upečení krásně křehké. V makové náplni je…