Candát s dušenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenZdravé jídlo plné vitamínů, které navíc skvěle chutná a zaujme i na pohled. Jemné a dobře stravitelné maso candáta podáváme s vařenou směsí řapíkatého celeru, mrkve a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zdravé jídlo plné vitamínů, které navíc skvěle chutná a zaujme i na pohled. Jemné a dobře stravitelné maso candáta podáváme s vařenou směsí řapíkatého celeru, mrkve a…
Brambory rozšťoucháme šťouchadlem, aby nezůstaly pucky. Postupně přidáme ostatní suroviny a dobře propracujeme.Vyválíme úzké, středně dlouhé válečky a smažíme zvolna z…
Linecká vajíčka zdobená bílkovou polevou jsou velikonoční klasikou. Křehké máslové těsto v kombinaci s bílkovou polevou nabízí prostor pro kreativitu, díky které…
Sušenky a kokosový olej rozmixujte v mixéru (nebo sušenky dobře rozdrťte v sáčku a poté vmíchejte rozpuštěný tuk) a s pomocí skleničky namačkejte do nepřilnavé či…
Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6…
Maso a nudle jsou zpravidla spojeny s asijskou kuchyní. Nemusíte však kvůli tomuto spojení vážit cestu do bistra. Jednoduše si toto skvělé jídlo můžete připravit i doma.…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi…
Máte rádi pikantní pokrmy? Pak vás zajisté osloví tento recept na pikantní fazole s pálivými papričkami jalapeňos. Fazolovou směs podáváme s restovanými telecími párky.…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Karbanátky s cuketou jsou skvělým nápadem, jak do jídelníčku nenápadně přidat zeleninu. Díky strouhané cuketě zůstávají krásně vláčné, aniž by ztratily svou typickou…
Dobrá rebarborová bábovka s ořechy a brusinkami. Pokud chcete zkusit netradiční moučník na váš stůl, bez klasického mléka, vajec, másla nebo pšeničné mouky, stojí za…
Cuketa nám díky své jemné chuti nabízí širokou škálu receptů, do kterých ji lze snadno zařadit. Zkuste si připravit vynikající nadýchané lívanečky s banánem a…
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy na adventní čas a Vánoce si bez nich umí představit málokdo. Vykrajování a pečení perníčků patří mezi oblíbené činnosti…
Tempura je pokrm z masa či zeleniny, smažený v jemném těstíčku. Pro skvělý výsledek je nezbytné, aby bylo těstíčko vychlazené, proto se do něj často přidává led. Díky…
Krémová polenta tvoří dokonalý základ pro křupavý zelený chřest s jemným citronovým nádechem a pikantní cizrnou. Ideální jako lehký oběd nebo večeře plná chutí i barev.
Barevná velikonoční kuřátka z lineckého těsta, spojená jahodovou marmeládou, vykouzlí úsměv na tváři těm nejmenším koledníkům, které můžete do jejich přípravy zapojit.…
Místo běžných zapékaných těstovin vyzkoušejte stylové jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná sýrem a…
Jemně ochucené kapří filety v těstíčku, osmažené dozlatova a podáváné se smetanovým medvědím česnekem jsou nad očekávání chutné. Vychutnáte si je třeba s vařeným…
Jemné barevné bábovičky jsou díky tvarohu krásně vláčné, zatímco kousky jahod dodávají každému soustu osvěžující letní nádech. Ideální pro děti, na piknik i jako…
Pečení bez lepku, mléka a vajec nemusí být vůbec složité. Vyzkoušejte tento ověřený recept, který vám i přes stravovací omezení poskytne maximum chuti. Broskve můžete…