Masové kuličky v polentové krustě

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 8 porcí Mleté maso 8 názorů

Suroviny

750 g mletého masa (mix nebo libové vepřové)
200 g bílého jogurtu
1 polévková lžíce bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
2 polévkové lžíce instantní polenty
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř (ideálně citronový)
zelená petrželka
Na obalení:
bramborový škrob nebo kukuřičný škrob
1 vejce
trochu mléka
instantní polenta
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny odležet.

  2. Po odležení tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které obalíme ve škrobu, namáčíme do vejce rozšlehaného s trochou mléka a nakonec obalíme v polentě.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku při střední teplotě dozlatova. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Poznámka

Jogurt dodá mletému masu svěžest. Polenta utvoří na povrchu křupavou krustu, díky níž se maso při smažení nevysuší a kuličky jsou krásně šťavnaté!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové kuličky v polentové krustě

Tématické fráze: masové kuličky recept zelená krusta na na maso polentové kouličky zelena krusta na maso masové kuličky po znojemsku masové kuličky v rajčatové omáčce s polentou co k polentě