Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu rozehřejte na 150°C. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu rozehřejte na 150°C. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout …
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala). Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v…
Změklý tuk zpracujeme v míse s ostatními ingrediencemi na hladké těsto. Dáme chvilku zchladit do ledničky (asi půl hodiny).Pak těstem naplníme tzv. pistoli a na studený…
Jednou za čas je i pro tělo dobré oživit náš standardní jídelníček a vyzkoušet třeba takový vegetariánský guláš. Tento recept je na guláš z hlívy ústřičné, rajčat a…
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit…
Co mají děti (a nejen děti) v létě nejraději? Poháry. A nemusí být jen zmrzlinové. Pudink prošlehaný s tvarohem, piškot s vrstvou ovocného želé z čerstvého ovoce, vše…
Kombinace ořechů, jemného krému s kousky ananasu a nadýchaného piškotu tvoří výbornou roládu z našeho receptu. Upečte ji a překvapte své blízké lahodným moučníkem.…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
Z mouky, fruktosy, 20g medu, oleje a 1 vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 12 stejných kousků a vtlačíme do menších muffinových formiček. Tvaroh vyšleháme se…
Kuřecí křídla marinujeme v obou omáčkách minimálně 30 minut.Promícháme s kukuřičným škrobem a zprudka opečeme do zlatova.Zprudka osmažíme zázvor a česnek, přidáme kuřecí…
Hned na úvod bych vysvětlil, že želatina na zahuštění není nutné dělat, ale může se hodit, pokud pomazánku děláte od oka a spletete množství. Když dáte moc mléka nebo…
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Zalijeme…
Tento recept přivítají lidé s alergií na med, nebo ti, kterým medovník dvakrát nechutná. Nenechte se zmást tím, že při odměřování ingrediencí jsme použili namísto…
Rozpalte troubu na 210°C spolu s plechem na muffiny uvnitř. Použila jsem klasický na 12 menších muffinů, dobře očištěný, aby se to v troubě nepřipalovalo. Během…
Nastavíme si troubu na 165°C-180°C (325°F-350°F) - špatně se to odhaduje neb bezlepkové těsto má "svoji" hlavu a raději začínám na nižší teplotě než u klasického…
Troubu předehřejte na 180°C a menší formu na dort (cca 23 cm) vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, pečící sodu a…
Zahřejeme troubu na 160°C. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s kakaem a máslem. Směs rozprostřeme do formy 25x25 cm na pečící papír, přimáčkneme.Mezitím…
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Připravte drobenku: všechny ingredience smíchejte v…
Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli…
1. V menším hrnci smícháme sušené mléko a škrob a pomalu nalijeme mléko. Metlou rozmícháme dohladka. 2. Zahřejeme na mírném ohni, přivedeme skoro k varu a sundáme z…
Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat. Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně.Ze…
Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit. Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí.…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Bruselské řezy: Slané krémové jednohubky překvapí lehce pikantní chutí, jsou ozdobou svátečního stolu a snadné na přípravu
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou