Pražské koláče podle Mirky
Recept ještě nebyl hodnocenPražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Receptů na toskánskou omáčku k těstovinám najdeme spousty. Její příprava je snadná a rychlá. Do té naší použijeme mimo standardních surovin i žampiony a cuketu.…
Nejprve uděláme korpus. Ořechy, mandle a vločky rozemeleme mixérem, nemusí být úplně na padrť. Tuk rozpustíme a přidáme do směsi, promícháme na těsto, které drží…
Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až…
Remoska je skvělým kuchyňským pomocníkem, který nám ušetří mnoho práce a času při přípravě pokrmu. Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou a strouhaným sýrem budou…
Piškotový dort s jahodovým pyré a krémem z mascarpone, který je ozdobený zrcadlovou polevou (anglicky mirror glaze), je malé umělecké dílo. Je sice náročný na přípravu,…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme žloutek a přidáme mouku se Solamylem. Uhněteme hladké těsto, chvilku necháme odležet v chladu a pak vyválíme a vykrájíme…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a smícháme s tvarohem. Z těsta tvoříme knedlíčky, které uvaříme ve vodě (dle velikosti cca 2-3 min.). Poléváme borůvkovou omáčkou. Omáčka:…
Nejprve uvaříme sójové maso ve vývaru. Asi 10 minut. Necháme vychladnout a okapat.Rozpálíme olej na pánvi a přidáme sójové maso. Osolíme, opepříme, přidáme sojovou a…
Sladká chilli omáčka je vynikající ke grilovaným a pečeným masům, skvěle se ale hodí i k těstovinám. Na její přípravě není nic složitého a hotová omáčka vydrží uložená…
Netradiční dort je jistě tento, z kuskusu. Pšeničné kuličky jsou univerzální surovinou v kuchyni a můžeme z nich tak připravit i tento lahodný sladký dort. Jednotlivé…
Netradiční dort je jistě tento, z kuskusu. Pšeničné kuličky jsou univerzální surovinou v kuchyni a můžeme z nich tak připravit i tento lahodný sladký dort. Jednotlivé…
Určitě to znáte, občas se v lednici najde několik ingrediencí, které je nutno spotřebovat. Rozhodně je nevyhazujte. V tomto receptu zpracujete zbylé vařené brambory,…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si likérové špičky snadno vyrobíte i doma. Pokud…
Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany,…
Maso si nakrájím na větší kousky, osolím, opeřím a vložím do marinády. Tu si připravím ze vajec, papriky, kurkumy, škrobu a trochu soli. Nechám v ní alespoň hodinu…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme cibuli a papriky, pórek a mrkev. K masu přidáme koření : kari, pepř, sůl, trochu maggi a lžíci sojové omáčky, lžíci…
Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Zprudka na něm opečte osolené a opepřené kousky ryby, nejprve masitou stranou dolů, 5 minut z každé strany. Vyjměte a dejte stranou…
Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme doí směsi připravená játra, ještě zamícháme…
Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé…
Výhodou kuřecího masa je jeho jednoduchá příprava. Zároveň se nemusí dlouho marinovat, jelikož snadno natáhne chutě koření. S tímto receptem tak připravíte skvělé…
Karbanátky z bramborového, ochuceného těsta, ukrývají lahůdku pro milovníky sýrů. Mozzarella je po usmažení krásně polotekutá, ovonění česnekem, paprikou a koriandrem…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu,…