Panna cotta z kokosového mléka s jahodovým přelivem

Suroviny

1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
3 plátky želatiny (zn. Dr. Oetker)
2 lžíce javorového sirupu
Jahodový přeliv:
400 g mražených jahod
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
    Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme z tepla.
    Želatinu vymačkáme od přebytečné vody a vhodíme do mléka. Mícháme, až se želatina rozpustí.
    Rozdělíme do vhodných pohárků a dáme do chladu ztuhnout.

  2. Jahody vsypeme do kastrolu, přidáme lžíci hnědého cukru a zahříváme až k varu.
    Lžičku škrobu zamícháme se lžící vody a vlijeme k jahodám.
    Velmi krátce povaříme a vypneme. Necháme vychladnout a před podáváním navrstvíme na ztuhlou panna cotu v pohárcích.

Komentáře k receptu Panna cotta z kokosového mléka s jahodovým přelivem

Tématické fráze: panna cotta recept jahodový přeliv recept z kokosového mléka recepty z kokosového mléka panna cotta z kokosoveho/mleka kokosové mléko v plechovce recepty kokosové mléko recepty kokosové mléko a jahody kokosove mleko s jahodami kokosové mléko, jahody želatina pouzitie kokosoveho mleka na studene recept s kokosoveho mleka