Japonské zázvorové vepřové maso

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 2 názory

Suroviny 2-3 porce

300 g vepřového masa (kýta, kotleta, krkovice)
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžíce mirinu
2 lžíce oleje
1/2 lžičky škrobu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky, z nich pak nakrájíme nudličky cca 1,5-2 cm široké.
    V uzavíratelné misce smícháme sójové omáčky, mirin a zázvor a maso vložíme na 30 minut marinovat.

  2. Do woku nebo jiné hlubší rozehřáté pánve dáme olej, vložíme maso vyndané z marinády a rychle orestujeme. Do marinády přidáme 50 ml vody s rozmíchaným škrobem. Vlijeme do pánve a krátce mícháme.

  3. Podáváme s rýží a zelenou natí cibulky.

Komentáře k receptu Japonské zázvorové vepřové maso