Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 536 kJ /
367 kcal
Bílkoviny10,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,00 g
Tuky1,43 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené1,14 g
–– mononenasycené0,29 g
–– polynenasycené0,86 g
––– omega 30,00 g
Vláknina14,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,43 g
– cukry35,71 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Bačovy šátečky

Bačovy šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…

Podmáslové raženky

Podmáslové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…

cathleen

162 min

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…

Domácí kaiserky

Domácí kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do mísy robota dáme veškeré suroviny a zapneme na stupeň 2. Po 10 minutách vypneme a necháme v míse kynout 40 minut. Vytvarujeme rohlíky nebo housky či kaiserky a znova…

jipohe

90 min

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…

cathleen

192 min

Královské rohlíky Videorecept

Královské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…

cathleen

45 min

Farmářské bagety

Farmářské bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…

cathleen

190 min

Koláč z červené řepy 2

Koláč z červené řepy 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C alespoň na hodinu. Vychladlou řepu poté rozmixujeme na hladké pyré.Smícháme se třemi žloutky,…

Vločkové housky

Vločkové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Poliš

Poliš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poliš je jednoduchý, řídší a déle zrající kvásek z droždí, jeden ze způsobů nepřímého vedení těsta (tzv. na jeden kvasný stupeň).Měl by se vyrobit prošleháním, aby do…

Sladké rohlíky s drobenkou

Sladké rohlíky s drobenkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…

Vánočka od maminky

Vánočka od maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční…

cathleen

95 min

Pivní celozrnné bagety

Pivní celozrnné bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…

Švýcarky

Švýcarky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat.Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout.Přidáme ostatní…

Moje domácí kaiserky

Moje domácí kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…

bystrouska

40 min

Briošky - šneky

Briošky - šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…

Pšenično-žitné rohlíky

Pšenično-žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…

Filipky

Filipky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek v míse jen vymícháme a pak, v zakryté, necháme 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a ručně nebo robotem vymísíme hladké těsto, které…

Nedělní rohlíky

Nedělní rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejdříve si připravíme kvásek. Do 250 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sladěnku, polovinu mouky a umícháme kaši, kterou necháme přibližně 25 minut kynout.Do…

1 2 3 6

Naposledy jste si prohlédli