Vánoční štola
Recept ještě nebyl hodnocenVánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 1,43 g |
| – nasycené | 0,29 g |
| – nenasycené | 1,14 g |
| –– mononenasycené | 0,29 g |
| –– polynenasycené | 0,86 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 14,29 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 71,43 g |
| – cukry | 35,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho…
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…
Tmavý chléb se slunečnicí je z pevného těsta s obsahem celozrnné mouky a pro lepší vykynutí je připraven s kváskem omládkem. Upečený, vychladlý a rozkrojený bochník…
Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny. K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90…
K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
I oblíbenou a pro Vánoce tradiční vánočku můžete připravit v odlehčenější verzi z celozrnné mouky a se sladěnkou. Na chuti nic nepoznáte, vánočka bude krásně vláčná. Za…
Pšenici a žito semeleme na kávomlýnku na hrubší šrot, vločky pomeleme jen částečně. Směs zalijeme vřelou vodou a necháme nabobtnat. Suroviny na omládek necháme pekárnou…
Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme…
náplň: mleté maso (nejlépe hovězí) rajčatový protlak cibule strouhaný eidam sůl a pepř
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Nadýchaný a vláčný mazanec rozvoní domov zejména na svátky jara, tedy Velikonoce. Usnadnit práci si můžeme díky domácí pekárně, která nám vypomůže s výrobou těsta. A…
Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…
Omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C alespoň na hodinu. Vychladlou řepu poté rozmixujeme na hladké pyré.Smícháme se třemi žloutky,…
Do mísy robota dáme veškeré suroviny a zapneme na stupeň 2. Po 10 minutách vypneme a necháme v míse kynout 40 minut. Vytvarujeme rohlíky nebo housky či kaiserky a znova…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční…